Scandal în fotbalul internațional: un antrenor, acuzat că umilea jucătoarele

Ultima actualizare:

Fotbalul internațional este străbătut de un nou scandal de abuzuri. Concret, Randri García, antrenorul echipei de fotbal feminin Alhama, angrenată în prima din Spania, este acuzat de cinci foste jucătoare ale sale de insulte cu caracter sexual şi tratament umilitor. Potrivit relatărilor acestora, el ar fi trimis unor jucătoare chiar și o fotografie de natură sexuală.

Fotbalul spaniol, „străbătut” de un scandal (FOTO: Getty Images)
Fotbalul spaniol, „străbătut” de un scandal (FOTO: Getty Images)

Deși a fost emis un comunicat de presă, în cadrul căruia 17 jucătoare au negat faptele acestuia, site-ul Relevo a adunat mărturiile a cinci foste sportive, care au lucrat cu antrenorul, aflat în funcţie din 2018 și acuzat de comportament deplasat. „Ne-a distrus ca jucătoare şi ca persoane. Ba chiar ne-a spus: „Ai mai multe «ouă» decât mine”, povestește una dintre fostele jucătoare, Beatriz Hernández.

Intra peste jucătoare, în timp ce făceau duș

„Întotdeauna a susținut că nu va interveni niciodată în viaţa noastră privată, dar asta a fost o minciună. Îmi amintesc că, într-o zi, când am jucat foarte prost, m-a întrebat dacă sunt lesbiană şi dacă am dormit acasă. Se baza pe faptul că el era proprietarul clubului şi tatăl său era preşedinte, ştia că nu va fi concediat niciodată”, se mai arată în mărturisirile adunate de sursa citată. Una dintre sportive mai spune că se simţea într-o „dictatură” şi ştia „perfect că ceea ce se întâmplă nu era normal”. Potrivit presei iberice, el ar fi trimis jucătoarelor sale şi o fotografie de natură sexuală, obișnuind să intre peste jucătoare în timp ce erau la duș, după antrenamente și având o serie de comportamente deplasate și punându-le în situații foarte delicate.
Scandalul vine după ce 15 jucătoare ale naționalei iberice s-au retras din cauza selecționerului Jorge Vilda Rodríguez, fiind categorisit de presa iberică o situație extrem de gravă și fiind de așteptat sancțiuni pentru „ieșirile” comportamentale de acest gen.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net