Spania suferă, Barça primește bani: cât costă accidentarea lui Pedri

Ultima actualizare:

Spania va trebui să se descurce în lupta pentru un loc în finala EURO 2024 fără Pedri, fotbalistul de 21 de ani părăsind competiția din cauza accidentării la genunchiul stâng, suferită în faza sferturilor de finală cu Germania (2-1), mijlocașul spaniol riscând o lună de pauză.

Pedri a trecut prin momente de cumpănă în sferturile EURO 2024 (FOTO: EPA)
Pedri a trecut prin momente de cumpănă în sferturile EURO 2024 (FOTO: EPA)

Situația prevede ca FC Barcelona să poată primi o sumă de bani din partea UEFA, aceasta pornind de la 500.000 de euro și ajungând chiar și la 7,5 milioane de euro, în funcție de cât „va sta pe bară” Pedri. Cel care l-a accidentat este chiar Toni Kroos, între timp retras din fotbal, jucătorul german scoțându-și adversarul din joc, încă din minutul opt, după ce i-a provocat o entorsă la genunchiul stâng. „Îmi pare rău pentru accidentare și-ți doresc însănătoșire grabnică, Pedri! Logic, n-a fost intenția mea să te rănesc. O recuperare rapidă și toate cele bune. Ești un mare jucător”, a fost mesajul transmis de Kroos. 

Cum e gândit programul creat de forul continental

Cum perioada de recuperare este preconizat să dureze între patru și șase săptămâni, Pedri va rata săptămânile de pregătire din presezon ale echipei sale de club. Programul de protecție creat de forul continental și de FIFA asigură presupune să asigure o acoperire jucătorilor care au un contract cu un club și care joacă pentru echipa lor națională, cum este cazul lui Pedri. Sprijinul acoperă mai multe aspecte, de la jocuri și până la ședințe de antrenament sau călătoriile cu naționala, condiția fiind ca perioada de absență să depășească 28 de zile.
Prima semifinală le va aduce față în față pe Spania și Franța, cele două urmând să se dueleze, marți, de la ora 22.00, la München, pe ProTV. Ibericii n-au avut o misiune ușoară în sferturi, acolo unde au reușit să elimine țara gazdă, Germania, învingând cu 2-1. Lupta din cealaltă semifinală se dă între Anglia și Olanda, cele două urmând să se înfrunte, miercuri, de la ora 22.00, la Dortmund, la același canal de televiziune. Englezii au trecut de Elveția, în fața căreia s-au impus la penalty-uri, 5-3, după ce la finele timpului regulamentar tabela a arătat 1-1. Lupta pentru trofeu se va da pe 14 iulie, la Berlin. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Monica Niculescu si Gabriela Ruse (Facebook) jpg
Otelul Craiova (Sportpictures) jpg
gica hagi facebook jpeg
maldini daniel epa efe h 57194207 jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net