Viitorul Ronaldo? Cine este Endrick, marea speranță din naționala Braziliei

Ultima actualizare:

Un jucător despre care se crede că are tot ce îi trebuie pentru a deveni următorul Ronaldo se pregătește de prima sa apariție în tricoul de la naționala Braziliei. La cei 17 ani ai săi, atacantul Endrick Felipe este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului din țara sa, fiind convocat în premieră pentru reprezentativa sud-americană. 

Endrick Felipe va merge, la finele sezonului, la Real Madrid (FOTO: Getty Images)
Endrick Felipe va merge, la finele sezonului, la Real Madrid (FOTO: Getty Images)

Legitimat, deocamdată, la SE Palmeiras, tânărul fotbalist se pregătște să ajungă la Real Madrid, când va împlini 18 ani, în iulie 2024. Gruparea spaniolă și-a golit conturile cu aproximativ 72 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile atacantului, acesta marcând nu mai puțin de trei goluri, în ultimele două meciuri de campionat disputate de Palmeiras. De altfel, de când a fost promovat la echipa mare, Endrick a bifat 54 de meciuri pentru Palmeiras și a reușit 14 goluri și două pase decisive, iar sezonul trecut  a cucerit titlul și Supercupa alături de echipa sa, având toate șansele de a câștiga din nou și ediția aceasta de campionat.  

Convocarea la reprezentativa sud-americană, „un mod de a privi spre viitor”

Între timp, va avea ocazia să-și facă debutul internaţional, în meciurile de calificare pentru Cupa Mondială din 2026, în Columbia, pe 16 noiembrie şi împotriva Argentinei, pe stadionul Maracanã din Rio, pe 21 noiembrie. Situația este una istorică pentru fotbalistul estimat la 25 de milioane de euro, dat fiind faptul că niciun alt jucător brazilian n-a mai fost convocat, la o vârstă așa de fragedă, de la Ronaldo Nazário și până astăzi. Înapoi în timp, celebrul atacant a fost cooptat în premieră la prima reprezentativă a Braziliei, în 1993, când avea tot 17 ani.
„Are potenţialul de a fi un mare talent. Această convocare nu este o presiune în plus, ci o recompensă şi, de asemenea, un mod de a privi spre viitor”, a declarat antrenorul Fernando Diniz, despre Endrick, într-o conferinţă de presă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net