Victorie cu emoții pentru România, deși a învins cu 3-1

Ultima actualizare:

Naționala României a obținut o victorie chinuită pe teren propriu în fața Lituaniei, scor 3-1, în etapa a doua din Liga Națiunilor. Tricolorii au avut o prestație foarte slabă și doar VAR-ul ne-a salvat de la un rezultat de egalitate în fața ocupantei locului 123 în lume.

image

Pe stadionul „Steaua”, cei are au deschis scorul au fost tricolorii, în minutul 4 Mihăilă înscriind după o pasă excepțională venită de la Stanciu. Bucuria lui a fost o adevărată descătușare, jucătorul nostru punând astfel capăt unui șir de ghinioane care l-au urmărit în ultima perioadă. Numai că, spre surprinderea tuturor, după această reușită parcă s-a așternut ceața pe mințile românilor, iar lituanienii au trecut la cârma partidei. Au și marcat, în minutul 33, golul egalării, care fusese anunțat de două ratări imense ale lor. În continuare, tot adversarii noștri au fost cei care au dominat, au și înscris un gol anulat de VAR, în minutul 78, însă finalul a aparținut românilor. Care, în minutul 86, au marcat dintr-un penalty acordat cu mare lejeritate, după o cădere a celui care a devenit un adevărat specialist în căderi care impresionează VAR-ul, Ianis Hagi.

Ianis Hagi devine un specialist în obținerea de penalty-uri

A făcut-o în meciul cu Slovacia, de la Europene, a făcut-o luni seară contra Lituaniei și de fiecare dată a avut câștig de cauză. Drept urmare, România a trecut la conducere, Răzvan Marin transformând penalty-ul în minutul 86. Scorul final, 3-1, a fost stabilit de Mitriță, după un un-doi cu Alibec, în minutul 90+2. Evident, după ce a marcat, craioveanul a fugit direct spre Mircea Lucescu, îmbrățișându-l în semn de mulțumire pentru renașterea lui la națională.

* Gol anulat la VAR oaspeților. În minutul 78, lituanienii au înscris pe un contraatac simplu, însă golul lor a fost anulat de intervenția VAR, căci marcatorul a trimis mingea cu capul în poartă după ce l-a faultat în prealabil pe portarul Târnovanu.

* Moment de reculegere în memoria lui Daum. Partida a început cu un moment de reculegere ținut în memoria fostului selecționer din 2016/ 2017, germanul Christoph Daum. Acesta a decedat la vârsta de 71 de ani, din cauza unui cancer.

* Târnovanu, singura schimbare. Spre deosebire de Edi Iordănescu, care susținea că fotbaliștii români nu pot juca meciuri la trei zile, astfel că făcea multe schimbări în echipa de start în partida a doua, Mircea Lucescu nu a schimbat față de întâlnirea din Kosovo decât portarul! Astfel, Târnovanu a bifat a doua selecție din carieră, el înlocuindu-l între buturi pe veteranul Niță, titularul nostru și la Campionatul European.

* Peste 28.000 de fani la meci. La partida disputată aseară pe stadionul „Steaua” au asistat peste 28.000 de fani. Numărul lor ar fi putut fi mai mare dacă nu ar fi existat zonele tampon, ținute libere de spectatori, deși oaspeții au fost însoțiți de doar 10 fani.

* Kosovo a câștigat în Cipru. În celălalt meci din grupă, Kosovo s-a trezit din pumnii de după partida cu România și s-a impus cu un neverosimul 4-0 în deplasarea din Cipru! În prima etapă, ciprioții câștigaseră cu 1-0 în Lituania, iar kosovarii pierduseră acasă cu 3-0 în fața tricolorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net