Xavi, out de pe Camp Nou? Cine e antrenorul favorit să o preia pe Barcelona

Ultima actualizare:

Cu Xavi Hernández deja de domeniul trecutului, FC Barcelona este la un pas distanță să parafeze înțelegerea cu noul ocupant al băncii tehnice. Astfel, noul antrenor al grupării de pe Camp Nou ar urma să fie, potrivit presei spaniole, fostul selecţioner de fotbal al Germaniei, Hansi Flick, în vârstă de 59 de ani.

FC Barcelona are toate șansele să aibă un nou antrenor (FOTO: EPA)
FC Barcelona are toate șansele să aibă un nou antrenor (FOTO: EPA)

Din informațiile disponibile, sosirea lui Flick va fi oficializată după meciul de duminică, împotriva Sevillei, din ultima etapă din La Liga - de altfel, neamțul nu a mai ocupat niciun post, de când a fost demis de la naţionala Germaniei, în septembrie 2023.

Conducerea catalanilor, nemulțumită de declarațiile lui Xavi

„Președintele Joan Laporta a fost mereu un mare susținător al antrenorilor germani. Imediat după ce a devenit președinte a încercat să angajeze un tehnician cu școala germană, dar fără succes. Favoriții lui erau Julian Nagelsmann și Thomas Tuchel, însă niciunul nu a putut veni, iar Barcelona s-a mulțumit cu Ronald Koeman, pe care l-a demis după trei luni”, au notat jurnaliștii de la „AS”. Situația lui Xavi s-ar fi deteriorat considerabil, după ce acesta a vorbit despre problemele financiare ale clubului, punctând faptul că Barcelonei îi va fi greu să concureze cu Real Madrid, ceea ce ar fi stârnit mari nemulțumiri în rândul celor cu putere de decizie la formația catalană. 
În vârstă de 44 de ani, Xavi a sosit la echipă în toamna lui 2021 și ar avea, teoretic, un contract valabil până în iunie 2025, însă conducerea de pe Camp Nou n-ar mai vrea sub nicio formă să continue sub îndrumarea sa. Per total, tehnicianul a antrenat-o pe Barça în 141 de meciuri, dintre care a reușit să câștige 89, a obținut 23 de remize și a pierdut în 29 de rânduri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
EURO 2024 (EPA) jpg
iolanda balas
Dennis Man (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net