Controverse la Jocurile Olimpice: meci de fotbal întrerupt și reluat după două ore

Ultima actualizare:

Partida de fotbal dintre Argentina și Maroc, disputată miercuri, la Jocurile Olimpice și încheiată, în cele din urmă, cu 2-1 pentru Maroc a fost prilej de controverse. Concret, meciul a fost suspendat de arbitru timp de aproape două ore, ulterior reluându-se pentru câteva minute, sud-americanii având un gol anulat. 

Meciul de deschidere de la Olimpiadă, marcat de controverse (FOTO: Facebook)
Meciul de deschidere de la Olimpiadă, marcat de controverse (FOTO: Facebook)

După ce arbitrul centralul a arătat 15 minute de prelungire, iar sud-americanii au egalat în minutul 90+16, tabela arătând pe atunci 2-2, lucrurile au degenerat: susținătorii marocani au invadat terenul și i-au atacat pe adversari cu mai multe obiecte, inclusiv sticle, ceea ce l-a făcut pe arbitru să oprească meciul mai devreme. 
Cu toate că, teoretic, arbitrul a fluierat finalul partidei, iar echipele au mers la vestiare, jocul a fost reluat, după aproximativ două ore. Decizia i-a aparținut Comitetului Olimpic Internațional, care a hotărât că, deși tribunele erau golite de multă vreme, meciul ar trebui reluat pentru a se mai juca încă trei minute. Doar că, înainte, unul dintre goluri a fost analizat în cabina VAR, unde românul Ovidiu Hațegan a fost asistent, iar reușita Argentinei a fost anulată pentru offside. 

Presa internațională, scandalizată de situația ieșită din comun

Situația a făcut înconjurul lumii, scandalizând presa internațională. „Cel mai mare circ pe care l-am văzut în viața mea”, a declarat selecționerul Argentinei, Javier Mascherano, potrivit AS, care a notat: „Primul meci de la Jocurile Olimpice dintre Argentina și Maroc a provocat o rușine nemaivăzută, până acum, în fotbal”. „Argentina și Maroc au fost chemate înapoi pentru a juca ultimele trei minute ale confruntării olimpice, la două ore după ce jucătorii au plecat… Cu golul egalizator anulat, după invadarea terenului”, a scris și „DailyMail”. Argentinienii de la „Olé” n-au fost, însă, la fel de eleganți, „taxând” reluarea partidei, după aproximativ două ore. „Un arbitru susceptibil. Un 2-2 agonizant. Meciul este întrerupt. Că s-a terminat. Care se reia două ore mai târziu. Se joacă trei minute. Golul este validat. Ba nu, este offside. Toate combinate într-una dintre cele mai mari mizerii din memoria recentă”, a notat publicația sud-americană. 
Jocurile Olimpice se dispută în perioada 26 iulie-11 august, în Franța, la Paris, fiind difuzate de Eurosport și TVR.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net