La 20 de ani, David Popovici știe deja ce va face după retragerea din activitate. Are în plan două afaceri

Ultima actualizare:

Despre David Popovici se știe în primul rând un lucru: că este campion olimpic și că la nici 18 ani a devenit dublu campion mondial la seniori. În ciuda vârstei, Popovici s-a remarcat mereu printr-un discurs matur și echilibrat. Iar recent, a uimit când a dezvăluit că știe deja ce vrea să facă după ce se va retrage din activitate. David Popovici, în vârstă de 20 de ani, are în plan două afaceri.

David Popovici și-a făcut deja planuri pentru după retragere  

david popovici 2 jpg

David Popovici a participat, miercuri seară, la evenimentul de lansare MoonShotX, un program iniţiat de Raiffeisen Bank România şi InnovX prin care se urmărește accelerarea inovaţiei și expansiunea internaţională a companiilor de tip mid-corporate din România către Europa Centrală şi de Est, Marea Britanie şi SUA.

În cadrul acestui eveniment, Popovici și-a dezvăluit planurile de viitor.

Campionul olimpic la 200 metri liber, David Popovici, a  spus că, atunci când se va retrage din activitate, are în plan două afaceri care sunt îndreptate către copii. Unul este înfiinţarea unui centru de dezintoxicare pentru persoanele cu adicţii, potrivit golazo.ro.

Cel de-al doilea se axează pe sportul pe care îl practică. El vrea să aibă propriul bazin unde să înveţe câţi mai mulţi copii să înoate.

”Sunt două businessuri pe care aş vrea să le fac după ce mă retrag: Mi-ar plăcea să existe la noi în ţară, nu ştiu cât e de posibil să vină din domeniul privat toate fondurile, e nevoie şi de ajutorul statului, un centru de dezintoxiare real, pentru că nu avem un centru şi un program real, pentru cei cu adicţii grele sau uşoare, fie că e vorba de jocuri de noroc, băutură, droguri. Mi-ar plăcea să mă ocup de aşa ceva, să ajut, e foarte important, nu se vorbeşte mai deloc la noi în ţară, şi sunt foarte mulţi oameni afectaţi. Cei mai mulţi pleacă din ţară pentru astfel de dependenţe, pentru că sunt centre mai bune în Europa, dar nu toată lumea are fonduri.

Şi mi-aş mai dori să avem cât mai puţin copii înecaţi la mare în fiecare an. Mi-ar plăcea să am bazinul meu, fundaţia mea, și să învăţ copiii să înoate, să ştie să nu se înece, să se poate duce la mare, la ştrand şi părinţii să nu stea cu stresul că îi ia un val”, a spus Popovici, impresionând asitența.

David Popovici: Mi-am dat seama că trebuie să muncesc

David Popovici a mai spus că talentul lui, remarcat de multă lume încă de pe vremea când era un copil, nu a fost suficient și că pentru a ajunge unde este a trebuit să muncească mult.

”Şi eu am avut un vis, am avut un plan şi eu am o echipă. cred că fiecare dintre noi avem un vis şi ştim că nu e suficient doar să-ţi doreşti.

De mic, mulţi au remarcat talentul pe care îl aveam. Dar mi-am dat seama repede că trebuie să muncesc, să muncesc mai mult decât alţii.

Mă consider unul dintre cei norocoşi, am avut alături de mine familie, prieteni, colegi, parteneri, colaboratori.

Ei m-au ajutat să ajung omul care sunt şi de care sunt destul de mândru.

Întrebarea pe care mi-o pun şi al cărei răspuns încerc să-l găsesc este dacă a meritat tot efortul să ajung unde sunt: Ok, sunt primul şi al treilea la probele la care am evoluat.

Acum înţeleg că deşi a fost greu, cu siguranţă a meritat. Din nou, nu contează cât de talentat eşti, nu ai cum să reuşeşti fără oamenii potriviţi, fără sprijin.

Eu trebuie să-mi văd de felia mea, devenind tot mai bun în înot, pentru că perfecţionându-mi munca, pot să-i inspir pe alţii.”, a mai spus campionul

„La un moment dat trebuie să refuz”

„Dacă ar fi ceva ce mi-aş dori şi eu, dar învăţ să mă adaptez la noua mea viaţă, ar fi să mă plimb prin parc sau pe stradă, nu sunt agasat, să fie clar, dar uneori când vin 100-200 de oameni la tine şi îţi cer poze sau autografe, e obositor şi la un moment dat trebuie să refuz.

Ok, astea nu sunt probleme reale. Dar că pentru mine, de când sunt mai cunoscut, este o problemă când vreau să mă relaxez sau să mă plimb prin locuri adevărate.

De abia două-trei săptămâni am învîţat că pot să refuz, eram stresat să nu creadă lumea că sunt arogant, nesimţit, dar reacţia a fost: ok...aşa că mi s-a luat o piatră de pe inimă.

Astea nu sunt probleme reale, ci cele pe care le-am menţionat mai devreme, cu drogurile, sau cu numărul copiilor sau oamenilor care se îneacă”, a mai spus campionul olimpic de doar 20 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net