Pleci în vacanță? Iată câteva locuri încărcate de spiritualitate

Ultima actualizare:

    Muntele este locul perfect pentru relaxare și recreereFoto: 123RF
Muntele este locul perfect pentru relaxare și recreereFoto: 123RF

Dacă vreți să plecați în vacanță, aveți în vedere următoarele destinații, încărcate de energie pozitivă. Daniela Istrate prezintă, în cadrul emisiunii Focus Magazin, difuzată de luni până sâmbătă, de la ora 19.30, la Prima TV, o serie de locuri în care trebuie să ajungeți măcar o dată în viață.

În vacanțe puteți să vă relaxați, să vă distrați, dar să descoperiți și locuri încărcate de spiritualitate. Să plecați în așa-numitele „Călătorii pentru suflet”, măcar o dată în viață trebuie să faceți un pelerinaj în Israel sau să vizitați mănăstirile din complexul Meteora, cele din Salonic, ori să mergeți într-o croazieră în jurul Muntelui Athos. Nu uitați să puneți pe lista voastră de călătorii și Iordania, Turcia sau Bulgaria.

„Dacă vrem să ne încărcăm spiritual, putem să mergem şi la Muntele Athos, se fac excursii cu o scurtă oprire la Kalambaka, oriunde îşi doresc turiştii, acolo putem să facem şi pachete personalizate şi pentru grupuri. Noi am dat drumul la câteva pachete pentru care turiştii au început deja să se înscrie. Începând cu luna ianuarie o să începem aceste programe, dar dacă există grup doritor să meargă în această perioadă, fără problemă ne pliem după dorinţele tuturor”, explică managerul operațional al unei agenții de turism, Marius Berca.

Grecia este renumită pentru bisericile, capelele şi mânăstirile sale, adevărate bijuterii arhitectonice. Muntele Athos cu ale sale 20 de mânăstiri şi 12 schituri este cel mai sfânt loc de rugăciune, vizitat anual de peste 450.000 de pelerini. Doar bărbaţii au voie să urce pe Munte, în schimb femeile se pot bucura de frumuseţea lăcaşurilor de cult dacă vor opta pentru o croazieră. 

Al doilea cel mai important complex monastic din Grecia este cel de la Meteora. Cele şase mânăstiri suspendate între...cer şi pământ îţi taie răsuflarea. Trebuie să le vedeţi, măcăr o dată în viaţă. „Meteora este o destinaţie pe care turiştii şi-o doresc foarte mult şi sunt obişnuiţi cu ea. Pentru că în perioada verii când există sejururi există excursii la Meteora, cu o scurtă oprire la Kalambaka unde există un magazin cu tot felul de obiecte bisericeşti ..şi apoi urcă şi vizitează acele mânăstiri, practic, unele dintre ele lipite de stâncă”, a mai explicat Berca.

Cei care vor alege o călătorie pentru suflet în Grecia, vor putea vedea şi cele mai importante biserici din Salonic. Mai departe, veţi  merge la 25 de kilometri de Salonic, unde veţi vizita Mânăstirea Suroti, ocrotită de cuviosul Paisie Aghioritul, înmormântat în curtea lăcaşului. În excursie este inclusă şi Mânăstirea Sfânta Parascheva din Valea Tembi. Totodată, turiştii pot opta şi pentru vizitarea unor locuri sfinte din Kefalonia: „Pachetele pleacă de la 200 şi ceva de euro şi ajung cam la 400 de euro, depinde de perioadă, de serviciile pentru care optează turiştii şi depinde de clasificarea hotelurilor”. 

Orice creştin trebuie să ajungă măcar o dată în viaţă în Israel. Circuitele încep din Tel Aviv, ori din Sharm El Sheik şi...în funcţie de pachetul ales includ vizitarea locurilor sacre de la Ierusalim, Nazareth, Bethleem, pustiul Iudeii, muntele Sinai. Să nu uităm valea Iordanului cu oprire la Yardenit şi apoi cel mai vechi oraş din lume, Ierihon. Se face şi un relaxant popas la Marea Moartă, cel mai jos punct al lumii, dar se vizitează şi Jaffa, ori grădinile suspendate din Haifa: „Pachetele sunt undeva la 485 de euro pentru 6 nopţi de cazare cu demipensiune, ghid vorbitor de limbă română local. Iar după ce aţi terminat cu vizitarea locurilor sfinte din Israel şi din Grecia, poate veţi include în viitoarele călătorii şi Turcia, Iordania ori  Bulgaria! Merită!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
alex dobrescu si prietenul lui jpg
andreea balan si victor cornea instagram jpg
image png
dan nutu ileana popovici jpg
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image
actualitate.net
image
actualitate.net