A murit controversatul miliardar Charlie Munger, unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Investitorul miliardar Charlie Munger, partenerul de afaceri de lungă durată al lui Warren Buffett, a murit la vârsta de 99 de ani într-un spital din California, conform informațiilor furnizate de CNN.

Charlie Munger avea 91 de ani / foto: X
Charlie Munger avea 91 de ani / foto: X

Munger, cunoscut și pentru poziția de vicepreședinte la Berkshire Hathaway, a trecut „pașnic” în neființă, așa cum a comunicat firma de investiții într-un comunicat de presă. Cauza exactă a decesului nu a fost specificată.

Născut la 1 ianuarie 1924 în Omaha, Nebraska, Charles Thomas Munger, supranumit „Charlie”, a avut un traseu de la serviciul militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la absolvirea Facultății de Drept de la Harvard în 1948. Ulterior, s-a mutat în sudul Californiei, unde a practicat dreptul imobiliar.

În urma pierderii sale, comunitatea de pe Wall Street a exprimat regretul pentru dispariția lui Munger și pentru contribuția sa notabilă la Berkshire Hathaway. Warren Buffett, CEO-ul companiei, a subliniat:

„Berkshire Hathaway nu ar fi ajuns la statutul actual fără inspirația, înțelepciunea și implicarea lui Charlie.” Mohamed El-Erian, consilierul economic șef al Allianz, a adăugat: „Impactul său a fost mult mai amplu decât sfera investițiilor. Oamenii îl descopereau pentru a învăța cum să câștige bani, dar obțineau mult mai mult decât atât.”

Ce avere avea Munger

Cu o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari conform Forbes, Munger a continuat să comenteze piețele globale chiar și cu câteva săptămâni înainte de decesul său.

Într-un podcast pentru Acquired, a lăudat decizia lui Buffett de a investi în Japonia, considerând-o „o oportunitate imposibil de refuzat”.

Munger și Buffett s-au întâlnit inițial în 1959, stabilind o legătură rapidă și durabilă. Buffett a descris prima lor întâlnire ca fiind revelatoare, afirmând că a știut imediat că „nu va găsi pe altcineva ca el... Pur și simplu ne-am înțeles”.

În 1978, Munger s-a alăturat oficial echipei Berkshire Hathaway ca vicepreședinte, devenind cunoscut în principal drept partenerul strategic al lui Buffett, oferind sfaturi directe în domeniul bursei și al economiei. Cuvintele sale directe și incisive l-au făcut popular printre devotații Berkshire.

Final de viața controversat

Însă, spre finalul vieții sale, Munger a fost frecvent în centrul atenției din cauza unor declarații controversate. Apreciind guvernul comunist al Chinei, în ciuda criticilor occidentale privind drepturile omului, Munger a susținut țara, chiar și în contextul reprimării din China a gigantului tehnologic Alibaba, o investiție semnificativă a lui Munger la Daily Journal, o companie de presă și investiții pe care a condus-o timp de aproape 45 de ani, până în 2022.

image
image
image
image
image
image
microfon pixabay jpg
caragea2 jpg
calina instagram jpg
1 sofia vergara jpg jpeg
Sâmbăta care tocmai ce a trecut a fost mare sărbătoare în familia cântăreței
banner nick radoi png
banner Jesica Zamfir png
banner maria lungu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net