Care au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus, înainte să moară, Regina Elisabeta. Au impresionat pe toată lumea

Ultima actualizare:

Ultimile cuvinte oficiale ale regretatei regine Elisabeta a II-a au fost dezvăluite amănunțit de către Liz Truss, fostul premier al Marei Britanii. 

Regina Elisabeta a murit la 96 de ani / foto: Getty
Regina Elisabeta a murit la 96 de ani / foto: Getty

La vârsta de 48 de ani, Truss a vizitat-o pe Regină la castelul Balmoral din Aberdeenshire, Scoția, doar cu două zile înainte de decesul acesteia în septembrie 2022.

În memoriile sale proaspăt publicate în serial marca Daily Mail, fostul premier relatează că a primit sfatul Reginăi de a „se calma” și de a încetini ritmul.

Truss, ultimul premier care a slujit-o pe Regină, a dezvăluit și ultimele șase cuvinte pe care monarhul i le-a adresat la întâlnirea din 6 septembrie 2022.

Regina i-a spus: „Ne vom vedea din nou săptămâna viitoare.” Liz Truss își amintește: „Am avut într-adevăr sentimentul că acest lucru va fi posibil.”

Cu toate acestea, pe 8 septembrie, doar două zile mai târziu, chiar după ce au fost surprinse într-o fotografie strângându-și mâna, lumea a aflat de trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a, prin anunțul făcut de Buckingham Palace.

Regina Elisabeta a II-a: O domnie de 70 de ani 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani. A fost monarh al Regatului Unit și al altor 15 tărâmuri ale Commonwealth-ului timp de 70 de ani, cea mai lungă domnie din istoria britanică.

Moartea sa a marcat sfârșitul unei ere și a declanșat o perioadă de doliu național și internațional. Figură emblematică a stabilității și continuității, Regina Elisabeta a II-a a fost martoră la schimbări majore pe scena globală, de la declinul imperiului britanic la ascensiunea Uniunii Europene și la Războiul Rece.

Domnia sa a fost definită de devotamentul față de țară și de Commonwealth. A fost un simbol al unității naționale și o figură respectată pe plan internațional. De-a lungul vieții sale, a îndeplinit cu demnitate numeroase îndatoriri regale, a susținut numeroase organizații caritabile și a promovat relațiile diplomatice cu alte țări.

Dispariția Reginei Elisabetei a II-a lasă un gol imens în Marea Britanie și în lume. Fiul ei cel mare, Charles, i-a succedat la tron ca Regele Charles al III-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net