Ce vor mânca starurile la Premiile Oscar 2025. Celebrul chef Wolfgang Puck le gătește pentru al 31-lea an consecutiv
La cea de-a 97-a ediție a Premiilor Oscar, care va avea loc duminică, 2 martie 2025, la Teatrul Dolby din Los Angeles, starurile de la Hollywood vor fi răsfățate cu un meniu opulent. Ce preparate de lux se află pe lista culinară?

De papilele gustative ale celebrităților se va ocupa nimeni altul decât bucătarul austriac Wolfgang Puck (75 de ani), care, de trei decenii, pregătește anual cea mai exclusivistă cină de la Hollywood. Împreună cu echipa lui, acesta a stabilit deja meniul și preparatele delicioase ce vor fi servite la petrecerea de după decernarea Premiilor Oscar.
Meniu Premiile Oscar 2025: preparate de 5 stele
Wolfgang Puck va servi mâncăruri care au devenit o tradiție pe lista de preparate a Premiilor Oscar, cum ar fi: celebrele tartine cu somon afumat, modelate în forma statuetei Oscar, plăcinta cu pui și macaroanele cu brânză. Pe lângă acestea, starurile de la Hollywood vor avea șansa să încerce alte 70 de preparate noi, introduse în premieră anul acesta în meniu.
Pizza și floricelele de porumb nu lipsesc din meniu
Echipa de bucătari va pregăti preparate pentru toate gusturile, inclusiv pentru cei mai pretențioși. Pe lista culinară se află și: pave de cartofi și tartar, shumai umplute cu ciuperci sălbatice și mazăre, gulaș cu carne de vită, floricele de porumb cu orez prăjit și chili crocant, pizza condimentată cu pui și brânză de porumb în stil Buldak, paste bolognese cu ciuperci sălbatice și tacos cu creveți. De asemenea, celebritățile vor putea savura friptură Wellington și fish & chips.
În oferta dulce: Eclere piña colada, ciocolată tropicală și tartă profiterol
Nici meniul cu preparate dulci nu este de neglijat! Anul acesta va include răsfățuri precum: batoane cu ciocolată tropicală, nuci pecan caramelizate, eclere piña colada în forma statuetei Oscar, tartă profiterol cu vanilie și căpșuni, macarons cu piersici și flori de soc, sorbet tropical și chipsuri din ciocolată.
Cine este „șeful” bucătăriei de la Premiile Oscar?
Wolfgang Puck s-a născut în Austria și a început să gătească alături de mama lui, ea însăși bucătar, de la o vârstă fragedă. Curios și motivat să învețe, și-a început pregătirea formală la 14 ani și a ajuns să lucreze de tânăr în unele dintre cele mai mari restaurante din Franța, potrivit „Wolfgangpuck.com”.
La 24 de ani, s-a mutat în America, unde și-a deschis primele restaurante, a obținut premii prestigioase și a lucrat pentru vedete de talie internațională, precum Paris Hilton și Kim Kardashian. În prezent, deține restaurante în Las Vegas, Beverly Hills, Londra, New York, Singapore, Budapesta, Istanbul, Arabia Saudită și Bahrin.
