De ce a murit, de fapt, Sinéad O'Connor? A fost anunțată cauza oficială a decesului artistei

Cauza morții celebrei cântărețe irlandeze Sinéad O’Connor a fost anunțată la șase luni după ce artista s-a stins din viață. Cântăreața cunoscută pentru melodia „Nothing Compares 2 U” a murit pe 26 iulie 2023, la vârsta de 56 de ani.

Sinéad O’Connor, îmbrăcată într-o rochie aurie la The Cinema Society
A fost anunțată cauza morții lui Sinéad O’Connor (Foto: GETTYIMAGES)

La data respectivă, nu a fost anunțată o cauză a morții, dar poliția a comunicat faptul că decesul ei nu a fost considerat suspect. Pe 9 ianuarie, un medic legist a concluzionat că Sinéad O’Connor a murit din cauze naturale, încetând ancheta în acest caz. Artista a decedat la un an și jumătate după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis.

„Confirmăm faptul că doamna O’Connor a murit din cauze naturale. Prin urmare, medicul legist și-a încetat implicarea în moartea ei”,  se arată într-o declarație de marți a Tribunalului de Medicină Legală din Southwark.

Naturală este definită ca moartea cauzată exclusiv de boală sau proces natural. Deci sunt excluse sinuciderea, accidentul sau alte cauze suspecte, precum omuciderea. În cazul lui Sinéad O’Connor s-a speculat foarte mult pe marginea variantei suicidului, mai ales că artista încercase recent să își ia viața, din cauza durerii suferite după moartea copilului ei.  „Am decis să-mi urmez fiul. Nu are rost să trăiesc fără el. De atunci trăiesc ca o creatură nocturnă strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăți. A fost singura persoană care m-a iubit necondiționat. Sunt pierdută în bardo fără el”, a declarat regretata artistă la acea vreme.

Sinéad O’Connor a fost înmormântată în Dublin

Cânăreața a fost înmormântată în orașul său natal, Dublin, capitala Irlandei. Conform radiodifuzorului public irlandez RTE, cântăreții Bob Geldof și Bono de la U2 au participat la slujba de înmormântare privată a artistei. Au fost prezenți și premierul irlandez Leo Varadkar, alături de președintele irlandez Michael D. Higgins și soția sa Sabina. Mii de oameni au ieșit în stradă și au înconjurat cortegiul funerar, însă fanii nu au avut voie să intre la slujbă.  Sinéad O’Connor își face somnul de veci într-un cimitir numit The Garden (Grădina).  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
92f0a716 3d25 49fe 9a40 fbfef5803f44 jpeg
Banner Andreea Raicu
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net