Dependențele care l-au distrus pe Mathew Perry. Actorul din „Friends” a fost operat la stomac de 14 ori

Ultima actualizare:

Este doliu în lumea Hollywood-ului, după ce renumitul actor Matthew Perry s-a stins din viață la vârsta de 54 ani. Starul care l-a interpretat pe Chandler Big din îndrăgitul serial „Friends” ar fi avut parte de o moarte accidentală prin înec, chiar în locuința sa. Deși cariera i-a adus mute satisfacții, nu mulți au știut cu ce se confrunta actorul în viața privată. Acesta a dus o cruntă luptă cu dependența de alcool și a fost de mai multe ori la un pas de moarte.

Cine a fost Matthew Perry
Cine a fost Matthew Perry

Cine a fost Matthew Perry

Matthew Perry s-a născut în Williamstown, Massachusetts, la 19 august 1969, deși a fost crescut în Ottawa, Canada. Mama sa, Suzanne Morrison, a fost jurnalistă și secretară de presă a premierului Pierre Trudeau. Tatăl său, John Bennett Perry, a fost cândva actor și model, tânărul Perry chiar a jucat ca invitat într-un episod din serialul polițist al tatălui său, 240-Robert, în 1979.

Matthew a avut primul său rol la vârsta de 10 ani, însă a devenit cunoscut la 24 de ani când a început filmările pentru serialul „Friends” în care l-a interpretat Chandler Bing. 

Ironia sorții face ca anul trecut în noiembrie, actorul a lansat o carte de memorii intitulată „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, în care a trecut în revistă lunga sa carieră în televiziune și film, precum și suișurile și coborâșurile din viața sa.

Sunt un tip extrem de recunoscător. Sunt recunoscător că sunt în viață, asta e sigur. Și asta îmi dă posibilitatea să fac orice", a declarat el pentru PEOPLE. 

Dependența care l-a urmărit toată viața

Dependența lui Perry a început după un accident de jet ski în 1997, când a devenit dependent de Vicodin. A fost pasul decisiv care l-a dus către abuzul de alcool. Atât de mult l-a afectat acest lucru, încât ajungea să vine mahmur la filmări. Perry a intrat pentru prima dată la dezintoxicare în același an, când 28 de zile la centrul Hazelden din Minnesota.

Efectele dezintoxicării nu au ținut mult timp, căci în anul 2000 a fost internat la spital timp de două săptămâni, după ce s-a confruntat cu o pancreatită cauzată de alcool. Până în toamna aceluiași an, acesta a urmat un parcurs de dezintoxicare în timp ce filma pentru Friends. Totuși, iată că în timpul pauzei dintre sezoanele 6 și 7, starul și-a schimbat înfățișarea foarte mult. În februarie 2001, când mai erau mai puțin de două săptămâni de filmare pentru „Serving Sara”, Perry a decis, în cele din urmă, să ceară ajutor și producția s-a oprit timp de două luni.  Acesta a declarat atunci pentru The New York Times: „Mi-am dat seama că trebuie să mă duc să mă salvez. Am pus mâna pe telefon și i-am sunat pe oamenii care erau dispuși să mă ajute."

După două luni și jumătate, într-un centru privat de dezintoxicare, Perry a putut în cele din urmă să termine „Serving Sara” și să se întoarcă pe platourile de la „Friends”.

În 2002, el a acordat mai multe interviuri în care a vorbit despre procesul său de recuperare și a declarat că se află pe drumul cel bun, însă de-a lungul timpului a avut în continuare probleme cu alcoolul.

În 2013 starul a decis să deschidă „Perry House”, un cămin de dezalcoolizare pentru bărbați în Malibu. „Am avut o mulțime de suișuri și coborâșuri în viața mea și o mulțime de laude minunate", a declarat el pentru The Hollywood Reporter despre călătoria sa doi ani mai târziu. "Cel mai bun lucru la mine este că, dacă un alcoolic vine la mine și mă întreabă: "Mă ajuți să mă las de băut?". Eu voi spune: "Da, știu cum să fac asta."", a spus pentru The Hollywood Reporter.

Matthew Perry, la un pas de moarte

Actorul a povestit într-un interviu, înainte de lansarea cărții sale, că a fost la un pas de moarte din cauza consumului de opioide, la vârsta de 49 de ani. Acesta a fost conectat la un aparat special care îi făceau inima și plămânii să funcționeze, supraviețuind ca prin minune. 

Medicii au spus familiei mele că am avut o șansă de 2% să trăiesc", a declarat Perry pentru PEOPLE. Perry a trebuit să folosească o pungă de colostomie (o pungă de plastic care colectează materiile fecale din tractul digestiv printr-o deschidere în peretele abdominal n.r), timp de nouă luni, pentru că a avut stomacul perforat. Acesta a mai spus că a avut 14 operații la stomac, iar cicatricile rămase i-au servit despre amintire pentru a nu mai consuma asemenea substanțe. Printre altele, acesta a fost dependent și de metadonă și amfetamine. Din păcate, iată că la un an de zile după aceste declarații actorul s-a stins din viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net