Kevin Spacey, achitat de acuzațiile de abuz sexual și viol: „Lumea s-a grăbit să mă judece”

Kevin Spacey (64 de ani) a fost găsit nevinovat, miercuri, pentru toate cele nouă acuzații de agresiune sexuală și viol, pentru care era judecat în Marea Britanie. Patru bărbați l-au acuzat pe star că i-a abuzat, în perioada 2004-2013.

Kevin Spacey, la ieșirea din tribunalul din Londra, după ce a fost achitat. 26 iulie 2023
Kevin Spacey, la ieșirea din tribulan (foto GettyImages)

Kevin Spacey a plâns la aflarea verdictului

După 12 ore și 26 de minute de deliberare, juriul l-a achitat cu majoritate pe actorul american, în cazul celor nouă acuzații de abuz sexual și viol. Presupusele victime l-au acuzat pe star că a comis faptele pe vremea când lucra la teatrul Old Vic din Londra.

La pronunțarea verdictului, actorul, care deține o avere de 30 de milioane de dolari, a izbucnit în lacrimi și le-a mulțumit juraților, spunându-le că se simte „smerit”.: „Lumea s-a grăbit să mă judece. Am pierdut locul de muncă, reputația... totul într-o chestiune de câteva zile”. 

În timpul procesului, procurorul Christine Agnew l-a caracterizat pe Spacey, care a fost identificat în instanță pe numele său complet, Kevin Spacey Fowler, drept un „agresor sexual”, care apuca agresiv bărbații de picioare și „se bucură să-i facă pe alții să se simtă neputincioși și inconfortabil”, potrivit NBC NEWS.

Juriului format din trei femei și nouă bărbați i s-a spus, de asemenea, că Spacey a apucat zona intimă a unui bărbat „precum o cobră”, când era director artistic al Teatrului Old Vic din Londra, la mijlocul anilor 2000.

Una dintre presupusele victime a mai spus instanței despre un incident de la sfârșitul anilor 2000 în care „lucrurile au mers mai departe” – susținând că s-a trezit din somn și l-a găsit pe Spacey abuzându-l sexual. Spacey a recunoscut că i-a făcut sex oral unuia dintre acuzatori, dar că a fost totul consensual.

El a descris, de asemenea, una dintre afirmațiile bărbaților drept „nebunie” și a spus că un alt presupus atac a fost o „neînțelegere”. Kevin Spacey a contestat dovezile unui al treilea reclamant, spunând că orice atingere „romantică” este consensuală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net