Adevărata cauză a morții lui Dan Spătaru. Au trecut 20 de ani de la sfârșitul tragic al artistului

Dan Spătaru, un nume de referință în muzica românească, continuă să rămână viu în memoria publicului chiar și după aproape 20 de ani de la dispariția sa. Despre Dan Spătaru s-a spus că a fost urmărit de patima alcoolului, fiind mai frecvent invitat la un pahar de vin decât la o masă. În plus, se povestește că a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru cele 17 minute de aplauze neîntrerupte primite în urma unui concert susținut în Cuba în 1967. Totuși, foarte puține informații sunt disponibile despre adevărata cauză a morții sale.

Adevărata cauză a morții lui Dan Spătaru
Adevărata cauză a morții lui Dan Spătaru

Adevărata cauză a morții lui Dan Spătaru

Celebrul artist, cunoscut pentru șlagărele sale îndrăgite de întreaga Românie, a fost, înainte de a deveni legendă a muzicii, un pasionat jucător de fotbal. Născut pe 2 octombrie 1939 în localitatea Aliman din județul Constanța, Dan Spătaru și-a început cariera sportivă după absolvirea liceului, jucând ca mijlocaș la echipele Progresul și Știința București. A urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, dar în anul III a fost nevoit să renunțe din cauza unei hernii de disc care i-a afectat grav sănătatea.

Această întorsătură neașteptată în cariera sa a deschis calea către o carieră muzicală strălucitoare. Talentul său remarcabil a transformat-o pe Dan Spătaru într-un artist de excepție, cunoscut pentru melodiile care au cucerit inimile a milioane de români. Viața personală a fost la fel de împlinită, căsătorindu-se cu Sida, femeia pe care a iubit-o din prima clipă și alături de care a trăit până în ultima sa zi. Împreună au avut o fiică, pe nume Dana, și au format o familie unită și fericită.

Totuși, viața lui Dan Spătaru nu a fost lipsită de dificultăți. A avut de înfruntat problema alcoolului, dar a reușit să depășească acest viciu prin voință proprie.

Despre cauza morții sale se vorbește destul de puțin, dar este cunoscut faptul că artistul a suferit două intervenții chirurgicale care l-au slăbit considerabil. În ultimele sale zile, Dan Spătaru și-a exprimat dorința de a fi plimbat prin locurile unde a cântat în București, un dor care s-a împlinit înainte de a suferi un stop cardiac în dimineața următoare.

Înmormântarea lui a fost un moment de mare adâncire emoțională, cu peste 10.000 de oameni prezenți pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți artiști ai României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Sofia, Regele Juan Carlos si Printesa Leonor   GettyImages 1068947890 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
andreea esca porumbacu jpg
banner rica raducanu png
inna colaj instagram jpg
image png
Donald Trump la Convenția Republicană din Milwaukee FOTO EPA EFE jpg
image png
heidi klum decolteu profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net