Alex Dima, băiatul bun de la PRO TV, împlinește 43 de ani. «Fetița mea își dorește să stau mai mult cu ea»

Ultima actualizare:

    Alex Dima împlinește 43 de ani pe 19 noiembriefoto: Facebook
Alex Dima împlinește 43 de ani pe 19 noiembriefoto: Facebook

Alex Dima, numele asociat mereu cu fapte bune, ne-a acordat un interviu de suflet la lansarea cărții “Ne facem bine”, o antologie de fapte extraordinare văzute şi vorbite la „România, te iubesc!”, emisiunea-fenomen de la PRO TV. Alex Dima, care a fost acolo alături de Paula Herlo, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Paul Angelescu şi Rareş Năstase, va împlini mâine, 19 noiembrie, 43 de ani.

Click!: Anul trecut aţi mai lansat o carte, acum sunteţi la al doilea volum.

Alex Dima: Da, aceasta se numește “Ne facem bine”.

Şi ne facem?

Eu aşa zic, că ne facem. În această carte sunt poveştile unor oameni care dovedesc că se poate şi că binele poate să învingă! Această carte este dovada şi un răspuns la lamentarea asta pe care o tot auzim în jurul nostru. Toţi zicem asta, că ne uităm la politicieni şi la alţii.

Echipa emisiunii "România te iubesc", la lansarea cărții "Ne facem bine"
Echipa emisiunii "România te iubesc", la lansarea cărții "Ne facem bine"

Cum eşti tu când nu faci acele reportaje senzaţionale?

Pe drumuri. Uite, azi noapte (12 noiembie) eram în Suceava, m-am culcat în Rădăuţi, m-am trezit la 3.00, la 5.00 am avut avion spre Bucureşti, am făcut un duş, am dormit o oră, am venit la lansarea cărţii. La 15.30 am un alt eveniment, mă duc în redacţie, vizionez şi montez, sunt pe drumuri.

Reportajele tale te fac să plângi sau să te îngrijorezi…

Asta e reţeta materialelor pe care le noi trebuie să le facem, cu noi să plângi, cu noi să râzi. Nu trebuie să ne lamentăm şi să plângem la nesfârşit şi să ne plângem de milă, să cădem într-un pesimism naţional, nici nu trebuie să râdem, să o dăm într-o hăhăială naţională. Şi atunci, cu noi râzi, cu noi plângi, cumva mergi pe calea de mijloc. Asta încerc să fac în materiale mele, sunt situaţii în care te fac să zâmbeşti, să dai lacrimi. Eu cred că aşa trebuie să fie şi viaţa. Să ţii calea de mijloc, să nu cazi de-o parte şi de alta, să nu cazi într-o parte.

Ai gărzi de corp, nu îţi e frică?

Uite, toţi oamenii aştia din jur îmi sunt gărzi de corp. Eu pe ei mă bazez. N-am avut situaţii de gen, slavă cerului. În toate materialele pe care le-am făcut am alergat în spate, eu eram în urmă. Situaţii au fost multe.

Timp pentru tine mai ai?

Nu, însă încerc să-mi fac. Mai ales că perioada asta, noiembrie - început de decembrie, cu aniversarea Pro TV, este foarte aglomerat. Avem poveştile de pregătit pentru 1 decembrie, avem şi alte proiecte. Sper să mă relaxez până de Sărbători. Vin de la aşezământul de la Rădăuţi, o poveste de acolo apare în carte şi avem un reportaj şi de 1 decembrie. Merg în locuri din astea care apar în carte şi mă încarc cu energie. Copiii de acolo, care sunt 120 la masă, au stins lumina la masă şi au venit cu 10 torturi pentru ziua mea, care o să vină. Pentru că ei sunt cazaţi în 10 căsuţe. Ce vrei mai mult decât atât? Am plâns şi am râs.

Alex Dima și fiica lui, Sara, la lansarea unui film pentru copii
Alex Dima și fiica lui, Sara, la lansarea unui film pentru copii

O să vină perioada cadourilor, fetiţei tale ce cadou îi faci? Te-ai gândit la cadoul ei?

Ea e cadoul meu, are 11 ani. Încă cercetez ce cadou vrea. Sigur, îşi doreşte să stau mai mult cu ea. Când am venit azi dimineaţă, m-a întrebat dacă iar plec. A fost invitată odată la o emisiune şi au întrebat-o dacă ştie cu ce mă ocup şi a zis că “tati prinde hoţi”.     

Și mamă, și tată pentru Sara, după ce soția lui s-a stins

Nu vorbeşte des despre familia ori viaţa lui privată, de aceea nu mulţi ştiu că Alex Dima a rămas văduv în urmă cu aproape 10 ani, soţia lui pierzând lupta cu o boală teribilă. Întâmplarea nefericită a fost loc la doar un an şi şase luni după ce cei doi devenise părinţii unei fetiţe, pe care au decis s-o numească Sara. Vorbind despre suferinţa pe care a trăit-o la momentul pierderii soţiei sale, Alex Dima a recunoscut, într-un dialog cu Andreea Esca, că fiica sa a fost cea care l-a făcut să poată merge mai departe: ”E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta. Pe locul ăsta pentru că (soţia mea-n.r.) a ajuns într-un spital, la un doctor care nu a tratat-o aşa cum trebuie şi puteam să aflăm din vreme ce i s-a întâmplat, ce i se întâmplă, de fapt”.

"Mai luați «piua» de la treburile de adulți"

Zilele trecute, Alex Dima a și scris pe Facebook despre cum reușește să se împartă între treburile de serviciu și datoria de tată. "Știți momentul ăla când dai să ieși pe ușă și copilul îți spune: «iar pleci?». Am lăsat bagajul, mi-am tras costumația de sport și ne-am jucat până am căzut lați. Și ce bine ne-a fost. Mai luati «piua» de la treburile de adulți și copilăriți! E cea mai bună treabă!", scris Alex Dima.

Zilele trecute, Alex a ieșit cu fiica la un meci de baschet
Zilele trecute, Alex a ieșit cu fiica la un meci de baschet

 Citește și:

Jurnalistul Alex Dima, dezvăluiri despre moartea soţiei

Echipa «România, te iubesc!» lansează podcastul «România, știi bine!»

image
image
image
image
image
image
banner stephan pelger 2 png
banner andreea antonescu png
catalin scarlatescu urgenta spital accident 808545 jpg
mihaela radulescu jpg
carmen grebenisan jpg
printul william (8) jpg