Alina Laufer, fosta soție a lui Jorge, se laudă că face cel mai bun falafel. Iată rețeta de nota 10!
Alina Lufer, fosta soție a lui Jorge, este o adevarătă surpriză în bucătărie. Îi place să gătească și zilnic prepară pentru familie fel de fel de bunătăți, din orice bucătărie, inclusiv orientală. Iată rețeta ei de nota 10 pentru falafel!
Alina Laufer (37 de ani) a învățat să gătească de mică, iar bucătăria pentru ea este o pasiune veche. În 2014, a participat la Master Chef, unde i-a impresionat pe chefi cu shaorma israeliană.
Cei trei jurați au spus că preparatul este extraordinar și l-au mâncat pe tot. De data aceasta, fosta soție a lui Jorge ne învață cum se face cel mai gustos falafel, o rețetă de nota 10.
Alina Laufer. Ingredintele pentru falafel
- 500 g naut uscat;
- 1 ceapă mare;
- 5 căței de usturoi;
- 2 lingurițe de sare;
- 1 legatură mare de pătrunjel;
- 1 legatură de coriandru proaspăt;
- 2 lingurițe de coriandru măcinat;
- 1 linguriță de piper măcinat;
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
- 1 linguriță de sare;
- 3 linguri de făină;
- 5-8 linguri de apă;
- zeama de la o lămâie;
- 2 lingurițe de chimion măcinat
- Ulei pentru prăjit.
Alina Laufer. Modul de pereparare pentru falafel
- Se pune năutul la înmuitat pentru 12-24 de ore.
- Se dau prin mașina de tocat năutul, ceapa, usturoiul și verdeața. Dacă folosiți un robot de bucătărie, mixați până obțineți o pastă mai grosieră, nu foarte fină. La compoziția astfel obținută adaugăți condimentele, zeama de lămâie, făina și apa. Aluatul se păstrează foarte bine la congelator, dar nu adăugați apa și bicarbonatul, acestea le veți pune înainte de prăjire. Se modelează cu mâna umedă sub formă de chiftele și se prăjesc aproximativ 6 minute, până s-au rumenit frumos și au coaja crocantă. Se scot pe un prosop de hârtie, pentru a se scurge bine de ulei.
- Falafelul se servește cald, cu salată de roșii/castraveți taiați marunt și sos tahini, de preferat în pite proaspete.
Alina Laufer. Cum se face sosul de tahini pentru falafel
- Pastă de susan (tahini);
- Zeamă de lămâaie;
- Sare;
- Piper;
- Apă cât încape.
- Se amestecă câteva linguri de tahini cu zeama de la o lămâie, sare, piper și apă. La început, când puneți apa, pasta se va întări. Amestecați bine și puneți apa în continuare până ajunge de consistența unei smântâni mai lichide.
Citește și:
Cum prepari omleta perfectă. Reţeta celebrei şcoli Cordon Bleu din Paris