Angela Similea, cuprinsă de tristețe. Merge des la mormântul soțului și stă cu griji pentru fiul și nepoții din SUA

27 iunie 2020
article img
Așa arăta Angela Similea anul trecut, la vârsta de 72 de ani. A rămas un etalon al rafinamentuluifoto: Click!

Angela Similea este în putere, este activă, a rămas un etalon al eleganței, însă singurătatea o copleșește. A rămas văduvă în 2011, după decesul soțului ei, Victor Surdu, iar fiul și nepoții sunt stabiliți în SUA. Celebra interpretă le-a spus apropiaților că, atunci când Dumnezeu o va lua la el, ea vrea să fie înmormântată în Cimitirul Mănăstirii Samurcășești din Cirogârla, lângă Victor al ei.

Angela Similea (73 ani) s-a retras din lumina reflectoarelor, dar cu toate acestea, îndrăgita artistă rămâne un simbol al muzicii anilor '80. Pandemia de coronavirus și-a pus amprenta și asupra vieții artistei noastre. Aceasta nu și-a văzut de luni bune fiul, pe Sorin Hilgen (47 ani), și pe cei doi nepoți de la acesta, pe Jan Christian (25 ani) și pe Grace (23 ani), stabiliți în America, acolo unde cazurile de coronavirus cresc alarmant. Azi, 27 iunie, Statele Unite au înregistrat 40.000 de cazuri de infectare cu coronavirus în doar 24 de ore, așa că solista își frânge mâinile de dor și de griji pentru cei dragi.

article img
Sorin Hilgen, unicul fiu al Angelei Similea, alături de soţie şi de cei doi copiifoto: arhivă personală

Pandemia a ținut-o în casă și pe Angela Similea, care anul acesta n-a mai ajuns în vizită la cei dragi, peste Ocean. De când restricțiile s-au ridicat, Artista merge periodic să-și încarce bateriile la Mănăstirea Samurcășești din Ciorogârla, dar și pentru a-i aprinde o lumânare soțului ei, la mormânt. Victor Surdu, ucis de ciroză în 2011, își doarme somnul de veci în cimitirul din curtea mănăstirii.

article img
Angela Similea are grijă în permanență de mormântul soțuluifoto: arhivă personală

A fost cu pachete la cimitir în Sâmbăta Morților

În sâmbăta în care Biserica Ortodoxă a avut moșii de vară, în acea sâmbătă a morților, Angela Similea a mers cu pachete și colivă la cimitirul mănăstirii, unde se află îngropat Victor Surdu. La 9 ani de la moartea lui, ea a luat o decizie radicală. Atunci când Dumnezeu va dori să o ia la el, artista dorește să fie înmormântată lângă soțul ei, la Mănăstirea Samurcășești din Ciorogârla, o oază pentru toți cei care îi calcă pragul.

Singurul lăcaş de cult din România cu trei altare

Mânăstirea Samurcăseşti-Ciorogârla se află la 20 de kilometri de Bucureşti şi e singurul lăcaş de cult din România cu trei altare. E o mânăstire de maici veche de 200 de ani, care are trei hramuri: Sfânta Treime, Adormirea Maicii Domnului şi Cuvioasa Paraschieva. A fost, de-a lungul timpului, ascunzătoare pentru Tudor Vladimirescu şi pandurii lui, după care, în timpul războiului, a fost distrusă aproape în întregime de bombardamente.Citește și:

Angela Similea, 12 drame în 10 ani: i-au murit patru persoane din familie, iar asta nu e tot

Cu ce se ocupă unicul fiu al Angelei Similea, Sorin Hilgen, în America. Are un salariu uriaş

Angela Similea a avut patru căsnicii

Angela Similea are la activ patru căsnicii. Prima dintre ele a fost cu Andi Constantin, electrician de meserie, de care s-a despărțit înainte să aibă copii. După el a urmat mariajul cu Sorin Movileanu, chitarist. Cu acesta din urmă, Angela Similea are un fiu, căruia i-a dat numele tatălui său, Sorin. Mai târziu, fiul Angelei Similea și al chitaristului Sorin Movileanu a fost înfiat de următorul soț al artistei, Jan Hilgen, om de afaceri din Olanda. Solista s-a despărțit și de omul de afaceri olandez în 1991, după 17 ani de mariaj. În perioada în care era cu Jan, interpreta a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Florin Piersic. Alături de el, Angela Similea a format, în anii '80, cel mai frumos cuplu de pe scenă. Însă iubirea lor a fost una interzisă, întrucât amândoi erau căsătoriți cu altcineva. Pentru Angela Similea, Florin Piersic a fost marea dragoste. În 1999, Angela Similea s-a căsătorit cu Victor Surdu, bărbatul care a așteptat-o timp de 30 de ani.