Au înnebunit căpșunii! Elena Merișoreanu e șocată de prețurile „nesimțite” din România: „Pensionarii înghit în sec!”. Cât costă, de fapt, un kilogram?

#Exclusiv Click!

Elena  Merișoreanu (77 de ani) a luat atitudine, prin intermediul Click!, după ce a văzut prețurile la legume, pentru murături, dar și la capșuni și la zmeură. Românii cu venituri mici, care trăiesc de pe o zi pe alta, doar le privesc și înghit în sec.

„La noi, totul e socotit în euro, dar suntem plătiți în lei!”

Prețurile înregistrează, în 2024, un nou record național. De pildă, în această toamnă, în piețe, un kilogram de căpșuni costă 55 de lei, iar zmeura se vinde cu 82 de lei kilogramul. Dar și legumele, pentru murături, au prețuri mai mari, comparativ cu alți ani. De pildă, un kilogram de castraveți se vinde și cu 8 lei kg, gogonele costă 9 lei kg, iar vinetele sunt la 4 lei kg.

Elena Merișoreanu le bate obrazul politicienilor, care permit aceste prețuri uriașe:

Aceste prețuri nesimțite sunt pentru cei care poartă papion la gât și se plimbă cu mașini de zeci de mii de euro, pensionarii înghit în sec. Cum să-și permită un pensionar sau cineva cu salariul mic? Prețurile au luat-o razna! Păi, ca să faci câteva borcane de dulceață sau niște murături, unii dau jumătate din pensie.

La noi, în România, prețurile sunt mai mari decât pe afară, eu cânt mult și în stăinătate. Totul e scump, numai pe aeroport și în avion. În rest, în magazine, sunt prețuri omenești, la salarii ca lumea. La noi totul e socotit în euro, dar suntem plătiți în lei. Deocamdată, leii noștri nu mai acum nicio valoare”.

Elena Merișoreanu a primit 81 de lei în plus la pensie

Pentru cei 38 de ani de activitate artistică, Elena Merișoreanu a mai primit ceva, în plus, la pensie, după marea recalculare:

„Mie, în urma recalculării pensiei, mi-au dat în plus 81 de lei. Atât am primit, deși am 38 de ani de muncă. Probabil, s-au gândit că pensia mea este destul de bunicică, de peste 4.000 de lei.

La prețurile astea, atât de obraznice și de nesimțite, prin farmacii și prin supermarketuri, cum să te descurci? Să plătești facturile, mâncarea și medicamentele. Eu am noroc că mai cânt, mai merg la spectacole, dar ceilalți cum să se descurce, s-a întrebat cineva?”, mai spune Elena Merișoreanu, exclusiv pentru Click!

„Pensionarii îmi cer pachete cu mâncare la biserică”

Elena Merișoreanu a sărit și în ajutorul copiilor săraci, din provincie, dar și a bătrânilor cu pensii foarte mici, care au ajuns să ceară pomană, în fața bisericilor:

„Și la țară, vezi atâta lume amărâtă, vin părinții cu copiii în ciorăpei, le-am mai cumpărat adidași. Iar la biserică, dacă mergeți duminica, veți vedea și oameni bine îmbrăcați, care, cândva, au fost cineva, dar care acum au pensii mici. Cer și ei pachete cu mâncare”, a mai menționat Elena Merișoreanu, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Ovidiu Niculescu png
banner cristina siscanu png
Debut in film Gina Patrichi  In plan secund Victor Rebengiuc Studiourile Buftea jpg
flick facebook jpg
Oana Roman, Marius Elisei și fiica lor, Isabela Sursa: Instagram
cub ginghina png
Banner Liceenii
Banner Theo Rose nunta
image
actualitate.net
image
actualitate.net