Cântărețul Sebi David face cozonaci la bustul gol
Să deschizi cuptorul aragazului şi să găteşti timp de câteva ore poate fi o adevărată provocare în această perioadă caniculară.
Bucătăria se poate transforma rapid în saună. Însă acest lucru nu îl descurajează pe Sebi David, un solist de muzică populară în vârstă de 24 de ani, din Argeş.
„Îmi place să stau prin bucătărie şi la început doar o priveam pe mama cum prepară diverse mâncăruri. Cu timpul am învăţat şi eu să prepar diverse, însă cozonacii îmi ies cel mai bine. Nu renunţ la gătit doar pentru că e vară. Mă adaptez”, spune el. Se dă în vânt după dulciuri, astfel că zilele trecute s-a pus pe frământat cozonaci. Reţeta este moştenită din familie şi vrea să o înveţe bine ca să o poată lăsa mai departe copiilor şi nepoţilor lui.
„Avem nevoie de: 1 kg făină, 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 250 g unt (80% grăsime), 50 g drojdie proaspătă, 500 ml lapte gras, puţină sare, zahăr vanilat, coaja de la o lămâie, esenţă de rom. Pentru umplutură: 500 g nucă, 100 g zahăr,3 albuşuri, 400 g ciocolată. Preparăm aluatul, îl frământăm bine şi îl lăsăm la dospit. Apoi îl întindem, punem umplutura, rulăm şi dăm la cuptor pentru circa o oră”, spune solistul. Dulcele mâncat îl “arde” la sală, dar şi pe scenă, unde de cele mai multe ori merge cu cojocul cu ciucuraşi chiar şi în plină vară. De altfel, tânărul a dat jos 25 kg în doar 5 luni.