Cât costă o porție de mămăliguță cu brânză la pensiunea lui Chef Nicolai Tand, din Maramureș? Rețeta rapidă și părerea nutriționiștilor: „Aurul din farfurie!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Chef Nicolai Tand, concurent la „Asia Express”, gătește, pentru clienții săi, atât mâncăruri fine, franțuzești, cât și tradiționala mămăliguță cu brânză. Iată rețeta delicioasă, dar și cât costă o porție, la pensiunea lui, de poveste, din Maramureș. Iar nutriționista Codruța Pantelimon ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, beneficiile mălaiului pentru sănătate.

Mămăliguța cu brânză, preparatul preferat al românilor, în restaurante

Tot mai mulți proprietari de localuri, din România, susțin că cel mai vândut preparat este mămăliguța cu brânză, apreciată chiar și către turiștii străini. Cât costă însă o porție? Prețurile variază, în funcție de local, de la 20, la 35 de lei, în funcție de complexitatea rețetei. Am aflat însă cu cât se vinde o porție și la pensiunea din Maramureș a celebrului bucătar Nicolai Tand, concurent la „Asia Express” (Antena 1):

„Mămăliguța cu brânză se vinde la meniu împreună cu o supă și cu un desert. Totul costă 55 de lei”, ne-au spus apropiații acestuia, pentru Click!

Rețetă delicioasă a lui Nicolai Tand: „Mămăligă cu brânză în paturi"

Chef Nicolai Tand a dezvăluit, pe conturile sociale, rețeta gustoasă de mămăliguță cu brânză în paturi:

„Aveți nevoie de mălai, slănină, brânză de burduf și de cașcaval. Mod de preparare: Se pune apa la fiert, cu sare, se pune mălaiul în apa clocotită și se prepară mămăliga, apoi se trage slănina la tigaie. Separat, într-o tigaie mai înaltă, se pun, în straturi: brânză, cașcaval ras, puțină grăsime de la slănină prăjită și mămăligă. Peste tot, se mai pune slănină prăjită, după care se ține la cuptor, preț de zece minute”.

Cât de sănătoasă este, de fapt, mămăliga?

Nutriționista Codruța Pantelimon ne-a dezvăluit numeroasele beneficii ale mălaiului pentru organism: 

„Este aurul din farfurie al românașului de pretutindeni. Mămăliga, căci despre ea este vorba, este un aliment cu uimitoare beneficii, consumat, pe plaiurile mioritice, încă din cele mai vechi timpuri. Propagat până în zilele noastre, am înțeles și de ce: făina de porumb în primul rând nu conține gluten, putând fi consumată, cu acordul medicului, și de cei cu intoleranță la gluten”.

„Elimină toxinele din organism”

Mălaiul conține însă și numeroase minerale și vitamine:

„Apoi, porumbul conține numeroase minerale și vitamine (A, E, B , potasiu, magneziu, fier, zinc), fibre și acizi grași Omega 3, care aduc multiple beneficii la nivelul întregului organism, chiar dacă prin procesare si preparare își pot pierde o mică parte din calități. Pe vremuri, terciul de mălai era principala sursă de hrană zilnică.

Un bun detoxifiant, mămaliga este recomandată cu succes în afecțiunile hepatice, ajutând ficatul și vecinii lui, la eliminarea toxinelor din organism, nepermițând depunerea grăsimii, astfel contribuind la pierderea în greutate. Așa că, dragi femei, dornice de scădere în greutate, profitați. În plus, oferă și energie iar potasiul conținut ajută la buna funcționare a inimii”, mai spune Codruța Pantelimon, pentru Click!

„Săracă în calorii, bogată în nutrienți”

Chiar si persoanele diagnosticate cu diabet zaharat ar putea consuma „aurul" din făina de porumb. E indicat, totuși, mai întâi, să întrebați medicul: 

„Contribuie la reglarea concentrației de glucoză din sânge. Și restaurantele de fițe au înțeles acest aspect și au adoptat meniuri incluzând acest elixir auriu, în farfuriile clienților, doritori de hrană sănătoasă, săracă în calorii și bogată în nutrienți”, mai menționează specialista în nutriție, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
banner oana ionita png
colin farrell  jpg
banner Petrică Mîțu png
banner andreea marin violeta banica png
zendaya gettyimages jpg
delia budeanu jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net