Cât de sănătoși sunt pufuleții, din dieta Mihaelei Rădulescu? Avertismentul nutriționiștilor: „Hrană zero, vitamine ioc!”

#Exclusiv Click!

Pufuleții rămân, încă din anii comunismului, preferații românilor. Preț bun și sățioși. Mihaela Rădulescu (55 de ani), stabilită la Monaco, i-a inclus, la un moment dat, și în dieta sa. Cât sunt însă de sănătoși ne spune, exclusiv pentru Click!, nutriționista Codruța Pantelimon. Vă prezentăm și rețeta de maioneză de post, pe bază de pufuleți, o nouă găselniță a gospodinelor.

Mihaela Rădulescu a inclus pufuleții în dieta avută la „Dansez pentru tine” (PRO TV)

Vedeta tv Mihaela Rădulescu locuiește la Monaco, dar a fost surprinsă, la întoarcerea în România, cumpărând alimentul preferat, pufuleții. Iar pentru pregătirea momentului ei artistic, prezentat la „Dansez pentru tine”, în 2013, i-a inclus și în dietă:

„Ca să stau bine în papucii ăștia de dans, ziua arată cam așa: mic dejun cu două ouă, un ardei gras roșu, o felie de pâine prăjită, o Activia, un fresh din 3 lămâi și 2 portocale, fără zahăr, ceai verde, cafea cu miere, un cocktail de vitamine.

Urmează un duș rece-fierbinte-rece, stretching 30 de minute, mai ales acolo unde mă doare, două ore de repetiție fără coregraf, pufuleți, iaurt și măr, pe post de masă de prânz, masaj de recuperare, stretching și încălzire musculară, multă apă și sucuri naturale, chiar dacă au și ceva zahăr (chiar simt nevoia), două aspirine, iar stretching, iar repetiție”, menționa ea, pe contul de Facebook.

Ce spun însă nutriționiștii: „Unii specialiști îi pun la colțul rușinii”

Codruța Pantelimon, specialista în nutriție, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre acest produs alimentar, preferatul românilor:

„Pufuleții...„dragii de ei!”, pentru unii, iar pentru alții „bată-i vina!” . Unii specialiști îi pun la colțul rușinii, pe motiv de îngrășare, alții îi recomandă, dar cu prudență. Însă, eu spun că nimic nu se compară cu pofta de pufuleți, într-o seară de vineri, alături de cei dragi, alături de copii.

Multe persoane apelează la ei în dietele de slăbire, însă nu sunt tocmai o alegere fericită, din punct de vedere nutrițional și al aditivilor alimentari, fiind „dezbrăcați” de orice element vitaminic”.

„Citește eticheta, înainte de a mânca!”

Codruța Pantelimon a mai adăugat, exclusiv pentru Click!:

„Citește eticheta, înainte de a ronțăi, căci s-ar putea să faci abuz de monoglutamat de sodiu, acid lactic, diverși aditivi, potentatori de arome și gust. Aici vă sfătuiesc să evitați cât puteți pe cei cu gust de ...cașcaval, pizza etc.

Aceste arome sunt artificiale și practic creierul este debusolat: ori primește informația că primește mămăligă, ori primește informația că primește pizza sau cașcaval. Alege, ori, ori. Și-n plus, glutamații adăugați dau o dependență greu de lepădat. Nu fac antireclamă și nici nu încurajez consumul lor, decât mărturisesc că cele care au încercat să consume numai pufuleți, în dorința pierderii de kilograme în plus, nu au făcut decât să pună dublu într-un interval destul de scurt.

„Alege-i pe cei din magazinele bio!”

Una este să-i mănânci de poftă, câteodată, alături de cei mici, la plimbare, în parc, la o seară de film și alta este să-i mănânci zile în șir, în speranța de a slăbi frumos și constant. Hrană zero.

Minerale și vitamine ioc. Dacă chiar îți dorești pufuleți, alege-i pe cei din magazinele bio, din făină de porumb, nemodificat genetic și o să simți diferența de gust. Căci, nu-i așa, nu tot ce strălucește este aur. Să vă fie de folos!”.

Și Dragoș Pătraru trage un semnal de alarmă: „Băgăm în noi toate prostiile”

Dragoș Pătraru a dat verdictul, după ce a analizat ingredientele din care sunt preparați pufuleții:

„85 de grame, produs în România. Ingrediente: mălai grișat 90%, ulei de palmier, sare 0,6%. Avem 8,5 grame de grăsimi, 60,8 grame de glucide, 1,84 grame de fibre, 5,2 grame de proteină, 0,48 grame sare. Lasă-l, am zis: lasă-l, nu gusta.

Am găsit și rețete de făcut pe net. Cred că nimeni nu se va apuca să facă în casă ceva ce costă 2-3 lei în magazin. Dacă totuși vreți să le dați copiilor pufuleți, căutați mărcile care au cât mai puține ingrediente, fără arome artificiale, cât mai puțină sare. Vedeți, am fost obișnuiți să mâncăm tot timpul și să băgăm în noi toate prostiile.

Oricât ar încerca industria să vă spună prin reclame că e foarte sănătos să aveți tot timpul o gustare, să mâncați tot timpul ceva, nu e deloc sănătos. Iar când vine vorba despre ultraprocesate, sănătos ar fi să le reducem la minimum. Pentru că de eliminat, nu putem. Și nici să picăm în partea cealaltă, în care stresul că nu mâncăm 100% sănătos dăunează mai mult decât mâncarea care ne înconjoară nu e bine”.

Când au apărut pufuleții?

Dragoș Pătraru a menționat, pe conturile sociale, și când au apărut pufuleții, ca produs alimentar:

„Pufuleții au apărut prin 1935 în Winsconsin, SUA, de aici, povestea are două versiuni. Prima e că la o fermă era utilizată o moară pentru mâncarea animalelor. Când moara trebuia curățată, în ea se punea porumb umed, iar lucrătorii de acolo au observat că se formează bucăți aerisite de porumb. Muncitorii au luat acasă pentru a vedea dacă se pot consuma de către oameni. Au dat la copii și au așteptat câteva zile ca să le vadă reacția.

Trebuie gândit la contextul social: era perioada interbelică, marea criză abia se încheiase, deci sărăcie pe linie. Muncitorii au observat că acele chestii sunt foarte gustoase. A doua versiune este că un agronom a proiectat o mașinărie care să-l ajute la producerea unor furaje mai bune pentru animalele din fermă.

„Bețe expandate”

Mașinăria s-a vândut în mai multe ferme. Iar un operator a fost trimis să repare una dintre mașini și a observat că într-o fermă muncitorii puneau boabe de porumb sparte în prealabil, ca să împiedice înfundarea mașinii. Și mașinăria, pentru că mersese foarte multe ore, era foarte încinsă, iar când produsul ieșea din aparat, se transforma în niște bețe expandate. Acesta a luat acasă niște bețe, le-a condimentat, le-a copt și de aici afacerea cu care a dat lovitura”.

Cum prepari maioneză din pufuleți? Rețeta simplă, din doar câteva ingrediente

Pentru cei care țin post, o variantă ar fi maioneza din pufuleți, ușor de preparat. Pe Facebook, o româncă a explicat pas cu pas cum trebuie preparată maioneza din pufuleți:

„M-am gândit să fac o maioneză din pufuleți, cum am găsit și eu pe Internet. Hai să o încercăm. Avem nevoie de o pungă mare de pufuleți, de 85 de grame, pe care îi mărunțim și îi punem într-un blender. Apoi adăugăm șase linguri de apă, patru linguri de muștar, 12 linguri de ulei, câțiva căței de usturoi (opțional) și zeamă de la o jumătate de lămâie. Punem apoi capacul și îi dăm drumul”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Sanda Ladoși, pe scenă sursa Instagram
cub andi moisescu png
Bontea, Dumitrescu si Scarlatescu Foto MasterChef Romania jpg
Banner Andreea Marin
banner saveta bogdan jpg
Cum și-a pierdut cățelușa Cristina Spătar! Artista și-a găsit între timp patrupedul!
joe don baker captura video jpg
banner oana sirbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net