Ce ar putea Florin Dumitrescu să mănânce pentru tot restul vieții și să nu se plictisească. Combinația alimentară modestă pe care bucătarul o adoră

Florin Dumitrescu (44 de ani) este cunoscut pentru exigența cu care jurizează fiecare farfurie a concurenților din cadrul cooking show-ului „MasterChef”. În viața privată, însă, el nu este la fel de pretențios și spune că ar putea să supraviețuiască cu un singur preparat modest. Despre ce este vorba?

Florin Dumitrescu / Foto: Instagram
Florin Dumitrescu / Foto: Instagram

Celebrul chef știe o mulțime de rețete delicioase și trucuri culinare care transformă orice mâncare banală într-una excepțională, dar chiar și așa gusturile sale rămân simple în viața de zi cu zi.

Ce iubește Florin Dumitrescu să mănânce

Florin Dumitrescu a dezvăluit că dacă ipotetic ar fi pus în ipostaza de a mânca un singur lucru pentru întreaga viață, ar alege o combinație simplă - pâine cu unt: „Aș putea supraviețui și trăi toata viața cu asta”, a spus bucătarul într-un interviu pentru unica.ro.

De altfel, el și-a exprimat de multe ori aprcierea pentru alimentul său preferat, pe care obișnuiește să îl consume dimineața sau să îl adauge în mâncare ori de câte ori are ocazia: „Presimt că azi o să fie o zi bună. Mai ales că am mâncat o felie de pâine cu unt sărat, deci claaaaar o să fie o zi bună”, dezvăluia Florin pe contul său de Facebook în luna mai.

La polul opus, există și un preparat pe care cheful nu îl agreează. Chiar dacă pentru mulți reprezintă „gustul copilăriei”, Florin Dumitrescu ar refuza oricând o porție de macaroane cu brânză:

„Mie nu-mi plac macaroanele cu brânză dulce, adică alea pe vechi. Le urăsc, alea sunt ceva rău. Și mai au și brânză sărată uneori. Brânză sărată, stafide și macaroanele alea care sunt și uscate”, a mai precizat el pentru site-ul menționat.

Untul, secretul său pentru un piure perfect

Chiar și pentru un piure cremos și gustos, Florin Dumitrescu nu face rabat de la unt. El folosește:

- 1 kg cartofi

- 300 g unt

- 150 ml lapte

- Sare după gust

Mod de preparare: Cartofii se curăță și se fierb în apă cu puțină sare până devin foarte fragezi. Se pasează și se dau prin sită de două ori - o dată imediat după ce au fost scoși din apă și a doua oară după ce se adaugă untul și laptele. Se amestecă bine până se obține un piure fin, iar la final se mai adaugă cu sare după preferință.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
chef florin dumitrescu
image png
Artan de la Timpuri Noi, condus azi pe ultimul drum de prieteni și familie
image jpeg
Denisa Filcea, soția lui Flick e dependentă de fiica ei, Eva  “Familia mă face cea mai fericită”
banner adina buzatu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net