Mihaela R─âdulescu, noi m─ârturisiri despre imaginile de la Revolu╚Ťie ├«n care apare

21 decembrie 2021

Pe Mihaela R─âdulescu o ╚Ötie tot rom├ónul, prin prisma activit─â╚Ťii sale din televiziune. Dac─â spui ├«n prezent ÔÇ×Mihaela R─âdulescuÔÇŁ te g├ónde╚Öti automat la show-uri TV, apari╚Ťii spectaculoase, dar ╚Öi apelativul care i-a fost dat ├«n ultima perioad─â: ÔÇ×Diva de la MonacoÔÇŁ.

Totu╚Öi, mul╚Ťi au uitat poate c─â aceasta a ap─ârut ├«n c├óteva fotografii de la Revolu┼úia din 1989, publicate de c─âtre revista National Geografic. 

image
Mihaela R─âdulescu, la Revolu╚Ťie Foto: National Geographic

Mihaela R─âdulescu, cu pistolul ├«n m├ón─â la Revolu╚Ťie

Cu 30 de ani mai t├ón─âr─â pe atunci, ┼či cu un aspect diferit de cel cu care s-a obi╚Önuit publicul din Rom├ónia - tuns─â scurt ╚Öi cu p─ârul vopsit blond, Mihaela R─âdulescu apare ├«n dou─â fotografii. ├Än prima ea se afl─â la c─âp─ât├óiul unui sicriu, iar ├«n cea de-a doua fotografie, Mihaela R─âdulescu apare ├«ntr-o ipostaz─â surprinz─âtoare: cu un pistol ├«n m├ón─â. 

Vedeta de televiziune a recunoscut, încă de acum multă vreme, că ea se află, într-adevăr, în ambele imagini, însă întrebarea rămăne: Ce făcea ea cu pistolul în mână?

image
Mihaela Rădulescu, la căpătâiul unui sicriu Foto: National Geographic

ÔÇ×La Revolu╚Ťie eram blond─â, tuns─â periu╚Ť─â. Da, sunt ┼či ├«n aceast─â poz─â. Pistolul, c─âci b─ânuiesc c─â v─â intereseaz─â cel mai mult, e un TT rusesc, pe care l-am primit ┬ź obligat-for┼úat┬╗ la intrarea ├«n CC. M─âcar eu aveam habar de utilizarea unei arme, f─âceam tir pe vremea aceea, la Poligonul Tunari.

N-am tras nici un foc. A┼ča cum l-am primit (adic─â ├«nc─ârcat), a┼ča l-am predat. (..) Nu m-am luat niciodat─â ├«n serios ├«n rol de ┬ź revolu┼úionar─â┬╗, nu mi-am cerut drepturi, nu am fost activ─â ├«n nicio organiza┼úie de profil. Aveam 20 de ani ┼či tr─âiam o aventur─â pe via┼ú─â ┼či pe moarte, cu mintea (┼či freza) de atunci", declara Mihaela ├«ntr-un interviu, ├«n 2003.

Mihaela R─âdulescu, despre Revolu╚Ťia din decembrie 1989

Mihaela Rădulescu era studentă la acea vreme și avea în jur de 20 de ani, iar în pozele cu pricina au fost realizate prin subsolurile fostului Comitet Central al PCR. Acum, întreabată din nou despre subiect, având în vedere perioada în care ne aflăm, Mihaela Rădulescu a oferit detalii suplimentare.

ÔÇ×Cred c─â se activase super-eroul din mine, sim╚Ťeam nevoia s─â fiu lider, s─â m─â implic, s─â fac ceva care s─â conteze. Ambi╚Ťie de provincial, c─âpo╚Öenie de Leoaic─â, febra v├órstei, un cocktail pe care l-am consumat cu toat─â pasiunea.

Am ajuns s─â lucrez la Guvern pentru c─â m─â remarcasem la Revolu╚Ťie, eram ├«n filmul ─âla total, ba pe baricade, ba traduceam ├«n francez─â ╚Öi englez─â pentru ziari╚Ötii str─âini.

Am fost memorabil─â (z├ómbe╚Öte), deci m-au chemat s─â lucrez ├«n Guvernul Roman, la biroul de pres─â. Grozav─â experien╚Ť─â, dar rapid plictisitoare pentru mine ÔÇô ur─âsc p├ón─â azi munca la birouÔÇŁ, a declarat Mihaela R─âdulescu pentru revista viva.ro.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
crbl  2 (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (6) jpg
banica vicoveanca jpeg
Cub Ilie nastase jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
kourtney kardashian si travis
anamaria prodan portret 0 jpeg