Mihaela Rădulescu, noi mărturisiri despre imaginile de la Revoluție în care apare

Ultima actualizare:

Pe Mihaela Rădulescu o știe tot românul, prin prisma activității sale din televiziune. Dacă spui în prezent „Mihaela Rădulescu” te gândești automat la show-uri TV, apariții spectaculoase, dar și apelativul care i-a fost dat în ultima perioadă: „Diva de la Monaco”.

Totuși, mulți au uitat poate că aceasta a apărut în câteva fotografii de la Revoluţia din 1989, publicate de către revista National Geografic. 

Mihaela Rădulescu, la Revoluție Foto: National Geographic
Mihaela Rădulescu, la Revoluție Foto: National Geographic

Mihaela Rădulescu, cu pistolul în mână la Revoluție

Cu 30 de ani mai tânără pe atunci, şi cu un aspect diferit de cel cu care s-a obișnuit publicul din România - tunsă scurt și cu părul vopsit blond, Mihaela Rădulescu apare în două fotografii. În prima ea se află la căpătâiul unui sicriu, iar în cea de-a doua fotografie, Mihaela Rădulescu apare într-o ipostază surprinzătoare: cu un pistol în mână. 

Vedeta de televiziune a recunoscut, încă de acum multă vreme, că ea se află, într-adevăr, în ambele imagini, însă întrebarea rămăne: Ce făcea ea cu pistolul în mână?

Mihaela Rădulescu, la căpătâiul unui sicriu Foto: National Geographic
Mihaela Rădulescu, la căpătâiul unui sicriu Foto: National Geographic

„La Revoluție eram blondă, tunsă periuță. Da, sunt şi în această poză. Pistolul, căci bănuiesc că vă interesează cel mai mult, e un TT rusesc, pe care l-am primit « obligat-forţat» la intrarea în CC. Măcar eu aveam habar de utilizarea unei arme, făceam tir pe vremea aceea, la Poligonul Tunari.

N-am tras nici un foc. Aşa cum l-am primit (adică încărcat), aşa l-am predat. (..) Nu m-am luat niciodată în serios în rol de « revoluţionară», nu mi-am cerut drepturi, nu am fost activă în nicio organizaţie de profil. Aveam 20 de ani şi trăiam o aventură pe viaţă şi pe moarte, cu mintea (şi freza) de atunci", declara Mihaela într-un interviu, în 2003.

Mihaela Rădulescu, despre Revoluția din decembrie 1989

Mihaela Rădulescu era studentă la acea vreme și avea în jur de 20 de ani, iar în pozele cu pricina au fost realizate prin subsolurile fostului Comitet Central al PCR. Acum, întreabată din nou despre subiect, având în vedere perioada în care ne aflăm, Mihaela Rădulescu a oferit detalii suplimentare.

„Cred că se activase super-eroul din mine, simțeam nevoia să fiu lider, să mă implic, să fac ceva care să conteze. Ambiție de provincial, căpoșenie de Leoaică, febra vârstei, un cocktail pe care l-am consumat cu toată pasiunea.

Am ajuns să lucrez la Guvern pentru că mă remarcasem la Revoluție, eram în filmul ăla total, ba pe baricade, ba traduceam în franceză și engleză pentru ziariștii străini.

Am fost memorabilă (zâmbește), deci m-au chemat să lucrez în Guvernul Roman, la biroul de presă. Grozavă experiență, dar rapid plictisitoare pentru mine – urăsc până azi munca la birou”, a declarat Mihaela Rădulescu pentru revista viva.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net