Ce aliment iubit de români nu mânca niciodată marele actor Dem Rădulescu: „Mi se făcea rău numai când vedeam!”

Ultima actualizare:

Dem Rădulescu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori din țara noastră, de referință pentru teatrul și filmul românesc. Artistul avea anumite preferinţe culinare, pe care le-a dezvăluit de-a lungul timpului în interviuri, dar şi mâncăruri de care nu se atingea, deși era un mare gurmand. De exemplu, acesta nu mânca carnea de miel. 

Dem Rădulescu era un mare gurmand Foto:colaj/captură video "BD în alertă"
Dem Rădulescu era un mare gurmand Foto:colaj/captură video "BD în alertă"

Dem Rădulescu nu mânca carnea de miel 

„Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc. Nici dulceaţa de trandafiri nu a fost niciodată preferata mea. Dar mâncam şerbet de trandafiri”, mărturisea actorul, în trecut, într-un interviu acordat Andreei Marin.

De ce era strigat ,,Bibanul"

Inclusiv porecla lui Dem Rădulescu avea legătură tot cu mâncarea. Acestuia i se spunea Bibanul, iar actorul a explicat în trecut de unde venea, de fapt, această poreclă.

Totul a pornit de la tatăl acestuia, care era negustor de pește în piața din Râmnicu Vâlcea. Mai întâi, fratele acestuia a primit numele de Bibanul, iar apoi, când a ajuns la teatru, Dem Rădulescu a început să fie strigat așa.

Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii „Bibanu”.

După aia mi-au zis „Fratele lu Bibanu”, pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu. După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine ”Mă, Bibanule!”. Şi Bibanul am rămas”, povestea Dem Rădulescu acum mulți ani.

Cea mai bună terapie pentru Dem Rădulescu, veselia

Dem Rădulescu prefera să se gândească mai mult la râsete, voie bună, decât la mâncare. În opinia sa, veselia este esențială pentru o viață sănătoasă, ci nu vreun aliment.

„O zi în care n-ai râs e o zi pierdută. Omul are nevoie de râs, la nivelul celulei. Buna dispoziţie, se ştie, dizolvă adrenalina pe care o provoacă durerea, supărarea, enervarea.

Comedia e salvarea. Mi se pare un medicament extraordinar pentru că omenirea e bolnavă. Şi câte situaţii de comedie adevărată există în viaţă! Suntem clovni într-un mare circ”, spunea în trecut Dem Rădulescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image
actualitate.net
image
actualitate.net