Ce s-a ales de mormântul actriței Florina Cercel, după ce a ars complet. Cum arată acum locul de veci

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Mormântul actriței Florina Cercel a ars ca o torță pe data de 26 octombrie. Nu a mai rămas nimic din impunătoarea statuie ce o reprezenta pe regretata artistă. Paznicii de la Bellu au reușit să stingă incendiul, până la urmă, însă nu a mai rămas nimic din ce era la suprafață.

Mormântul actriței Florina Cercel a ars ca o torță!

Din cauza unui moment neglijent, mormântul actriței Florina Cercel a ars în întregime. Potrivit infoactual.ro, un admirator a lăsat o lumânare aprinsă la locul de veci, pe care au sărit scântei. Din informațiile apărute, statuia cu actrița de la mormânt era realizată dintr-un carton dur, nu din ciment, astfel că a luat foc imediat.

„Firma de pază a intervenit imediat, oamenii au încercat să stingă incendiul cât mai rapid. Am făcut rapoarte în privința acestui eveniment nefericit”, a spus unul dintre administratori de la Cimitirul Bellu.

Evenimentul nefericit a avut loc în data de 26 octombrie, în jurul orei 16, când un admirator al artistei a amplasat o lumânare aprinsă pe mormântul ei, susține administrația cimitirului Bellu.

Monumentul o reprezintă pe actriță în mărime naturală, într-o rochie de gală, cu trenă.

Actrița Florina Cercel a fost înmormântată la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, unde familia i-a ridicat renumita statuie, la doar doi ani de la moartea sa. În urma incendierii statuii de la locul de veci este în desfășurare o investigație. Familia a aflat de la autorități despre incendiul de la mormântul Florinei Cercel, aflat  la mica distanta de cel al regretatei artiste Ionel Prodan.

Mormântul actriței Florina Cercel este acum “golaș”, se poate observa doar bordura și pământul așezat deasupra (foto CLICK!), este înconjurat de flori proaspete și candele dar fără lucrarea impunătoare, după ce a ars din temelii, statuia și cadrul din metal care o susținea fiind date la o parte.  Probabil că în viitorul apropiat, familia actriței va decide ce se va întâmplă acolo și ce anume vor mai construi.

Ce spune Dr. Monica Pop despre cum arată acum mormântul regretatei Florina Cercel

Dr. Monica Pop (69 ani), bună prietenă de-a regretatei Florina Cercel,  și-a exprimat revolta cu privire la ce s-a întâmplat la mormântul actriței într-o intervenție care a avut loc ieri în timpul emisiunii Exclusiv VIP cu Cristi Brancu, de la Prima TV.

Monica Pop a fost în prima parte a zilei de ieri la Cimitirul Bellu, pentru a-și comemora prietena, alături de alte amice și cunoștințe ale sale și ale Florinei Cercel.  Mâhnită de tragicul eveniment, de incendiul care a avut loc la mormântul bine-cunoscutei actrițe, Monica Pop a declarat pentru emisiunea prezentată de Cristi Brancu.

„Nu am putut să cred că vom ajunge la vârsta asta să vedem o asemenea grozăvie! Este evenimentul negativ al anului, care creează depresie! Familia nu are nicio legătură cu acest eveniment!

Doamna Florina Cercel a delegat o prietenă apropiată să aibă grijă de mormântul ei. Când am ajuns la cimitir, restul de mormânt era acoperit cu un fel de plastic, ceva sinistru. Este de neînchipuit, cea mai urâtă imagine pe care eu am văzut-o vreodată! 

Florina Cercel s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea ce se întâmplă! Ministerul Culturii ar fi trebuit să facă acest monument pentru marea actrița Florina Cercel!”, a spus binecunoscutul medic la emisiunea Exclusiv VIP de la Prima TV.

„E un accident regretabil și fără precedent în istoria cimitirului”

Click! a obținut și o declarație din partea domnului Damian Anfile - inspector de specialitate Administrația Cimitirelor și Creamatoriilor Umane (ACCU), cu privire la cele întâmplate.

„În data de 26 octombrie, în jurul orei 16.00, cel mai probabil  un admirator de-al doamnei actrițe Florina Cercel, a lăsat o lumânare la mormântul  doamnei.  Această lumânare a fost amplasată neglijent, în imediata proximitate a monumentului funerar,  care fiind realizat dintr-un material inflamabil, am înțeles un  soi de carton dur, s-a aprins.

În urma intervenției  agenților firmei de pază, cu extinctoarele din dotare, focul a reușit să fie  stins înainte să se extindă la alte monumente funerare dar a rezultat distrugerea completă a monumentului funerar închinat memoriei doamnei Florina Cercel.

Administrația a procedat la debarasarea resturilor rezultate în urmă incendiului, însă pentru că nu s-a depus nicio reclamație, ori cerere de urmărire pentru persoana care ar fi depus incendiul, tocmai pentru că nu ar fi fost vorba de o profanare, ci de un accident regretabil, administrația nu va lua o altă măsură în afară de curățarea locului, amenajarea unui alt monument funerar, căzând în sarcina persoanelor care au împuternicirea legală să facă acest lucru”.

In plus, atunci când se va dori realizarea unei alte statui, Administrația cimitirului va trebui înștiințată.

„Administrația nu are sarcina monitorizării persoanelor care au acces în cimitir, a persoanelor care intră în Cimitirul  Șerban Vodă Bellu. Putem să dăm o declarație oficială în privința familiei atunci când avem o cerere înregistrată la administrație cu privire la modificările care se vor face la mormântul doamnei Florina Cercel.”, a mai adăugat domnul inspector.

Dacă nu s-ar fi intervenit la timp cu stingerea focului ar fi fost posibil să existe chiar un incediu care să se extindă, dar din fericire nu a fost cazul.

„E un accident regretabil și fără precedent în istoria cimitirului, dat fiind că aici, majoritatea monumentelor funerare sunt realizate din  materiale neinflamabile. Rugămintea pentru toți vizitatorii și  cei care vor să depună o lumânare în memoria celor adormiți este fie să folosească spațiile special amenajate la mormânt, suporturile metalice sau din marmură, pentru depunerea lumânărilor sau, preferabil, să le depună la suporturile mai mari, aflate în preajma capelei mari, ca în acest fel să se evite pe viitor asemenea incidente!”, a mai adăugat, pentru Click!, inspectorul de specialitate de la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Damian Anfile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net