Cine este Richard Balint, actorul celebru care a dublat mii de desene animate. Toți românii i-au auzit numele cel puțin o dată

Nu sunt mulți cei care știu detalii despre acest mare actor, însă cu siguranță nu sunt puțini cei care i-au auzit cel puțin o dată numele. Richard Balint a jucat zeci de roluri în numeroase spectacole, a avut o mulţime de nominalizări în festivaluri şi a câştigat numeroase premii, inclusiv premiul UNITER.

Cine este Richard Balint, actorul celebru care a dublat mii de desene animate / foto: Facebook
Cine este Richard Balint, actorul celebru care a dublat mii de desene animate / foto: Facebook

Născut pe data de 1 noiembrie 1973, în Cugir, România, Richard Balint este actor la Teatrului Regina Maria, jucând în zeci de spectacole. Scena, însă, n-a fost visul lui, căci în adolescență, în orășelul Cugir, din Alba, era mai preocupat să facă un ban decât să-și plănuiască o carieră. Ulterior, a avut ocazia să dea o probă.

„Pe scurt, în timp ce eram tânăr jandarm în armia română, cineva m-a remarcat și mi-a sugerat că am talent actoricesc. Întâmplător, persoana era student la actorie în Cluj. Sincer să fiu, dacă aș mai fi avut chef să fac școală, aș fi dat la o facultate înainte să fiu recrutat, dar n-a fost cazul. Însă omul s-a ținut scai de mine până m-a convins să dau o probă în fața marii doamne a teatrului românesc care a fost Mela Ursu. Ea mi-a confirmat că am ceva șanse, cu anumite condiții. Deși nu mai prea aveam timp să lucrez pentru a îndeplini acele condiții și n-aveam nici o tragere de inimă, m-am prezentat la examene și culmea, am intrat”, a mărturisit cu ceva timp în urmă Richard Balint, într-un interviu pentru bihon.ro.

„După spectacol mi-a transmis să am grijă de sufletul meu”

Actorul, care a dublat voci de personaje din desene animate timp de 24 de ani, a afrimat că personajul cu care s-a identificat cel mai mult este Bloo (Blooregard Q. Kazoo) din „Casa Foster pentru prieteni imaginari”, dar și King Julian din „Trăiască regele Julian”.

Vorbind despre premiul care îi este cel mai aproape de suflet, artistul a mărturisit că acela este Premiul Uniter: „Premiul Uniter pentru Domnul Lockhart din «Navigatorul» regizat de Cristi Juncu la Târgu Mureș. Și nu pentru că e un premiu Uniter, ci pentru că ador rolul acela!”.

Cât despre cea mai interesantă reacţie din public vizavi de rolurile jucate, Richard Balint a spus: „În timpul unui spectacol cu Navigatorul, în care joc rolul diavolului, la momentul monologului despre iad, când cobor și pășesc spre public pe scaunele din sală, o doamnă pe care am privit-o în ochi 50% din monolog, și-a făcut cruci mici aproape în continuu. După spectacol mi-a transmis să am grijă de sufletul meu, că nu-s ok… Clar i-am făcut impresie!”.

De asemenea, actorul recunoște că adoră și condusul: „De vreo doi ani nu mai sunt angajat la Târgu Mureș, dar nu m-a deranjat naveta. Sunt șofer profesionist și ador să conduc. Nu zic că a fost simplu. De cele mai multe ori, plecam dimineața din Oradea, conduceam trei ore jumătate, intram în repetiția de dimineață, seara aveam spectacol și după spectacol mă suiam la volan și mai făceam trei ore jumătate spre casă. Un fleac”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
banner emily burghelea png
 Claudia Pavel alias Cream (49 de ani) s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște
horia căciulescu jpeg
emily ratajkowski metgala2024 profimedia jpg
image png
jeannieb smaller jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net