Cum arată acum mormântul Tamarei Buciuceanu Botez. Imaginile au devenit virale: „Merita un monument un pic mai frumos”

Tamara Buciuceanu Botez, marea actriță a teatrului și cinematografiei românești s-a stins din viață în 2019, însă nici acum nu a fost uitată de cei care au îndrăgit-o. De curând, un fan al acesteia a publicat un filmuleț cu mormântul ei, lucru care a provocat mari emoții în rândul internauților.

Tamara Buciuceanu Botez s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani
Tamara Buciuceanu Botez s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani

Cum arată locul de veci al Tamarei Buciuceanu la 5 ani de la moartea ei

În urmă cu 5 ani, Tamara Buciuceanu Botez avea să se stingă din viață din cauza unei afecțiuni cardiace. Avea 90 de ani când a fost înmormântată cu onoruri militare, la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. În aplauzele a 200 de colegi și spectatori, marea actriță a fost condusă pe ultimul drum.

Se pare că cei care au iubit-o cu adevărat pe marea doamnă a teatrului românesc își amintesc și acum de ea, dovadă fiind imaginile de la mormântul acesteia, care s-au viralizat rapid pe internet. La Cimitirul Sfânta Vineri din București, zărim un peisaj trist, cu o cruce veche și o poză alb negru a Tamarei Buciuceanu Botez. După ce filmulețul publicat de un fan al actriței a devenit viral, oamenii au izbucnit, spunând că monumentul acesteia ar fi meritat să arate mai bine.

„Sincer, merita un monument un pic mai frumos”/ „Mormântul este neîngrijit și cam multe persoane îngropate acolo”/ „M-a tulbura să îi văd mormântul” / „O mare actriță, o mare valoare, păcat” / „M-am cutremurat, o emblemă a teatrului, am plâns”, au fost doar câteva dintre comentariile utilizatorilor pe TikTok.

O mulțime de actori și-au exprimat regretul după ce s-a stins din viață

Atunci când actrița s-a stins din viață, o mulțime de colegi de breaslă i-au adus omagii atât la Teatrul Bulandra, cât și la biserică.

„Mi-am luat ramas bun de la un om care aducea imens de multă bucurie pe scenă. Doamna Tamara Buciuceanu o imensă actriță, un vârf al istoriei noastre teatrale. Ceea ce se întâmplă astăzi ne întristează. Ea s-a jertfit, a jucat într-o perioadă istorică cumplită, în comunism, în care totul era trist. Să țineți minte: marii artiști se jertfesc. Dumnezeu să o binecuvânteze și să fie alături de marii artiști”, spunea Dan Puric.

„Asta era şi esenţa doamnei Tamara Buciuceanu, regina comediei româneşti: generozitatea fiinţei sale de a spera ca fiecare să-i devină egalul dumneai. A plecat dintre noi poate omul Tamara, actriţa a rămas şi va fi aici mereu cu reverberanţa celui mai molipsitor râs din lume, în inimile şi sufletele noastre, astăzi însă, atât de triste. Somn uşor, distinsă doamnă a teatrului românesc!”, a transmis George Ivașcu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Adrian Daminescu şi soţia lui Dana cred în miracole jpeg
zendaya saptamana modei paris profimedia jpg
angelina jolie gettyimages jpg
Gabriela Cristea și Tavi Clonda au fost nășiți de Mădălin Ionescu și de Cristina Șișcanu jpeg
Banner Alin Oprea
Banner Radhu și Laura Zapata
banner Carmen Bruma
image
actualitate.net
image
actualitate.net