Cum arată și cât a costat faimoasa casă inteligentă a lui George Buhnici. A fost inclusă în top 10 case sustenabile din lume

Pe George Buhnici, în vârstă de 42 de ani, s-ar putea să-l știi de la televizor sau de pe platforma YouTube, este fostul realizator al emisiunii „iLikeIT”, de la ProTV, care a făcut, cu un an în urmă, unele declarații care au stârnit un val enorm de controverse în spațiul public din țara noastră. Însă, ce cu siguranță nu știi este faptul că și-a construit o casă spectaculoasă în satul Tămași, din comuna Corbeanca, la care au lucrat patru arhitecți, șase designeri de interior și un inginer. De asemenea, vila a fost inclusă în top 10 case sustenabile din lume și este cea mai smart din Europa de Est.

Cum arată și cât a costat faimoasa casă inteligentă a lui George Buhnici / Foto: Captură video
Cum arată și cât a costat faimoasa casă inteligentă a lui George Buhnici / Foto: Captură video

George Buhnici (42 de ani), împreună cu soția sa, Lorena Buhnici și fiica lor, locuiește într-una dintre cele mai „deștepte” case din lume. Aflată în afara Bucureștiului, la 20 de kilometri de Capitală, în satul Tămași, din Corbeanca, vila are în spate o echipă numeroasă care a dus la bun sfârșit proiectul: patru arhitecți (coordonator arh. Raluca Munteanu), șase designeri de interior și un inginer (Marius Șoflete).

George Buhnici și-a dus pasiunea pentru tehnologie la un alt nivel și a reușit să construiască, alături de întreagă echipă, casa viitorului. George, Lorena și Ariana, s-au mutat în ea în ajunul Crăciunului din 2017, iar în februarie 2018, casa a primit certificatul de „Casă pasivă premium“, prima de acest fel din Estul Europei. În plus, a fost inclusă și în top 10 case sustenabile din lume.

Cât a costat și cum arată casa lui George Buhnici

Casa din Corbeanca are 170 metri pătrați utili, cu living, bucătărie, două dormitoare, un birou, trei băi şi un dressing. Este construită pe structură din CLT (Cross-Laminated Timber), un material ușor și foarte rezistent. Înăuntru ușile se deschid cu amprentă, există un sistem de ventilație și de filtrare a aerului,  întrerupătoare sunt tip mini-tablete, iar țevile de apă au filtre integrate. Are și o stație meteo care monitorizează în permanență temperatura exterioară, vântul, luminozitatea.

Probabil că te întrebi acum cât a costat această minunăție. Pentru casa inteligentă, George Buhnici a investit 177.000 euro, doar în construcție și amenajare, fără să pună la socoteală și valoarea terenului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image
actualitate.net
image
actualitate.net