Cum se simt artistele care s-au chinuit cu virusul. «După COVID mi-a căzut părul şi nu mai văd bine»

Ultima actualizare:

    Elena Pădure s-a luptat 3 luni cu durerile de cap şi acum a rămas cu tuse
Elena Pădure s-a luptat 3 luni cu durerile de cap şi acum a rămas cu tuse

„Ca orice om care a trecut prin experinţa COVID, dintr-o dată am conştientizat că suntem trecători”, spunea Valentina Ionescu, solistă de muzică populară, după ce a scăpat de virus. Dar vindecarea nu a fost totală, deoarece a rămas cu multe sechele. Ca ea e şi Elena Pădure, altă cântăreaţă de muzică populară diagnosticată cu COVID, care a avut dureri de cap timp de 6 luni, iar acum a rămas cu o tuse rea.

Elena Pădure: ”Încă tuşesc şi trebuie să fac exerciţii de respiraţie"

Elena Pădure (71 ani) a stat în spital la Braşov timp de 14 zile astă-toamnă, când a fost diagnosticată cu COVID-19. Cântăreaţa de muzică populară s-a bucurat nespus când s-a externat, dar iată că n-a scăpat definitiv de boală. Următoarele 6 luni s-a luptat cu dureri mari de cap, iar acum încă tuşeşte şi respiră greu. ”Încă tuşesc şi trebuie să fac exerciţii de respiraţie. Am şi tratament. Luna aceasta trebuie să ajung la control, încă nu am reuşit să mă programez la medic la pneumologie. Bine că am scăpat de durerile de cap. Au trecut, nu le mai am, că era cumplit. Eu toată viaţa nu am avut aşa dureri de cap ca după COVID! Dacă ar trece şi tusea...”, ne-a declarat prima interpretă de folclor care s-a infectat cu noul coronavirus. Chiar şi după boală, artista a continuat să respecte regulile, poartă mască şi nu merge în locuri aglomerate. 


    Valentina Ionescu a suferit enorm şi-n timpul bolii, dar şi multe luni după vindecare
Valentina Ionescu a suferit enorm şi-n timpul bolii, dar şi multe luni după vindecare

Valentina Ionescu, trei luni fără gust și miros

Valentina Ionescu (46 ani) a fost internată în Spitalul de campanie de la Ana Aslan, în luna septembrie, împreună cu fiul ei, Sebastian, acum în vârstă de 18 ani. Şi ea a rămas cu sechele. ”În spital, când am fost internată cu covid am luat multe pastile, şi am făcut injecţii în burtă. După ce m-am externat, la scurt timp mi-a căzut foarte tare părul, am rămas fără miros şi gust timp de trei luni şi am probleme cu ochii! Nu citesc bine. Trebuie să îndepărtez telefonul să pot să văd. Dacă băgam aţa în ac vedeam fără probleme, acum nu mai văd! Medicul mi-a zis din start că o să-mi treacă şi o să-şi revină vederea. Prietena mea a păţit la fel. Tot după COVID, mi-au căzut şuviţe de păr din cap şi am avut probleme şi cu unghiile. Poate şi pentru că nu m-am hrănit la început bine în spital şi am slăbit 6 kg. Am făcut tratament, am luat vitamine...”, ne-a mărturisit Valentina Ionescu.”Gustul şi mirosul mi-au revenit abia în decembrie. M-am mai umplut de bube pe tot corpul şi am avut nişte mâncărimi inclusiv pe cap, de îmi venea să îmi rup carnea de pe mine. Am mai avut nişte călduri în zona abdomenului şi pe spate. Ca arsurile. Eu sunt un om care nu a avut niciodată vreo suferinţă. Am donat plasmă să ajut alţi bolnavi”, ne-a mai declarat artista. 

Irina Loghin a scăpat cel mai ușor


    În ciuda vârstei, Irina Loghin nu a avut nici un fel de simptome
În ciuda vârstei, Irina Loghin nu a avut nici un fel de simptome

Faţă de celelalte artiste, Irina Loghin (83 ani) a trecut foarte uşor peste infecţia cu COVID-19. Regina muzicii populare a luat coronavirus de la fiul ei, Ciprian, şi a stat în spital numai patru zile, pentru că nu a avut simptome şi s-a simţit foarte bine. Toate probabil datorită stilului de viaţă pe care îl duce, cu mişcare şi o alimentaţie sănătoasă. "Eu de la bun început nu am avut nici un fel de simptom, asta este realitatea. Chiar nu am avut nimic. Am făcut două teste. Şi al doilea, tot pozitiv a ieşit. Prietena mea, dar şi fiul şi soţul meu au ieşit pozitivi. Eu am stat patru zile în spital şi apoi am plecat acasă. Mă simt bine şi acum, nu am nici o problemă, chiar dacă am trecut prin asta”, ne-a spus Irina Loghin. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net