Doliu uriaș în cinematografie: a murit Thury Ștefan, ultimul actor din Nea Mărin miliardar

Unul dintre cei mai mari balerini ai României, Thury Ștefan, s-a stins din viață. Anul trecut, în august, acesta împlinise vârsta de 81 de ani. Thury Ștefan a făcut furori pe scenele românești, a avut numeroase vernisaje, operele sale ajungând atât în expoziții din toată țara, cât și în străinătate. Mulți, însă, îl știu din filmul „Nea Mărin miliardar“.

Thury Ștefan a decedat la vârsta de 81 de ani (foto: Facebook)
Thury Ștefan a decedat la vârsta de 81 de ani (foto: Facebook)

A apărut în cele mai îndrăgite filme românești

Vestea tragică din lumea artistică și a filmului! Unul dintre balerinii de aur ai țării noastre și iubitul actor, Thury Ștefan, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, pe care îi împlinise anul trecut, în luna august. Chiar dacă a cunoscut celebritatea datorită celor mai îndrăgite filme românești, precum filmul „Nea Mărin miliardar” și ulterior în celebra producție „Veronica”, Ștefan Thury era cunoscut nu doar pentru performanțele sale în industria cinematografică, dar și pentru abilitățile sale de balet.

Cel mai bun imitator român al lui Charlie Chaplin

Fiind un fost prim balerin al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și ocupându-se în egală măsură și cu cariera sa de actor, el a avut succes în rândul femeilor, având nu mai puțin de trei soții. Iar prima sa parteneră de viață, pe care a întâlnit-o în tinerețe, a fost Anca Pandrea, cea care a devenit mai târziu soția lui Iurie Darie. De asemenea, Ștefan Thury a făcut furori pe scenele românești ca fiind cel mai bun imitator român al legendarului actor și comediant Charlie Chaplin.

A fost cel mai bun imitator român al legendarului Charlie Chaplin (foto: Facebook)
A fost cel mai bun imitator român al legendarului Charlie Chaplin (foto: Facebook)

„Nu știu de unde mi-a venit nici pasiunea, nici ideea de a încerca să-l imit pe Chaplin. Cred că de undeva din interior. Știu doar că cei apropiați m-au încurajat să continui, fiindcă aveam, spuneau ei, multe șanse de reușită. Anii au trecut și m-am reîntâlnit cu dragul meu Charlot în emisiunile regizorului Alexandru Bocăneț. Atunci am știut că pot să fac asta și am pus enorm de mult suflet în toată povestea asta”, a declarat în trecut actorul, potrivit b1tv.

În ultimii săi ani de viață, el se retrăsese la Câmpulung, Argeș, unde a început să se dedice metaloplastiei, iar operele sale au fost expuse în numeroase vernisaje, fiind în expoziții atât în România, cât și în străinătate. Talentul său a fost apreciat pe deplin.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net