Doliu uriaș în cinematografie: a murit Thury Ștefan, ultimul actor din Nea Mărin miliardar

Unul dintre cei mai mari balerini ai României, Thury Ștefan, s-a stins din viață. Anul trecut, în august, acesta împlinise vârsta de 81 de ani. Thury Ștefan a făcut furori pe scenele românești, a avut numeroase vernisaje, operele sale ajungând atât în expoziții din toată țara, cât și în străinătate. Mulți, însă, îl știu din filmul „Nea Mărin miliardar“.

Thury Ștefan a decedat la vârsta de 81 de ani (foto: Facebook)
Thury Ștefan a decedat la vârsta de 81 de ani (foto: Facebook)

A apărut în cele mai îndrăgite filme românești

Vestea tragică din lumea artistică și a filmului! Unul dintre balerinii de aur ai țării noastre și iubitul actor, Thury Ștefan, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, pe care îi împlinise anul trecut, în luna august. Chiar dacă a cunoscut celebritatea datorită celor mai îndrăgite filme românești, precum filmul „Nea Mărin miliardar” și ulterior în celebra producție „Veronica”, Ștefan Thury era cunoscut nu doar pentru performanțele sale în industria cinematografică, dar și pentru abilitățile sale de balet.

Cel mai bun imitator român al lui Charlie Chaplin

Fiind un fost prim balerin al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și ocupându-se în egală măsură și cu cariera sa de actor, el a avut succes în rândul femeilor, având nu mai puțin de trei soții. Iar prima sa parteneră de viață, pe care a întâlnit-o în tinerețe, a fost Anca Pandrea, cea care a devenit mai târziu soția lui Iurie Darie. De asemenea, Ștefan Thury a făcut furori pe scenele românești ca fiind cel mai bun imitator român al legendarului actor și comediant Charlie Chaplin.

A fost cel mai bun imitator român al legendarului Charlie Chaplin (foto: Facebook)
A fost cel mai bun imitator român al legendarului Charlie Chaplin (foto: Facebook)

„Nu știu de unde mi-a venit nici pasiunea, nici ideea de a încerca să-l imit pe Chaplin. Cred că de undeva din interior. Știu doar că cei apropiați m-au încurajat să continui, fiindcă aveam, spuneau ei, multe șanse de reușită. Anii au trecut și m-am reîntâlnit cu dragul meu Charlot în emisiunile regizorului Alexandru Bocăneț. Atunci am știut că pot să fac asta și am pus enorm de mult suflet în toată povestea asta”, a declarat în trecut actorul, potrivit b1tv.

În ultimii săi ani de viață, el se retrăsese la Câmpulung, Argeș, unde a început să se dedice metaloplastiei, iar operele sale au fost expuse în numeroase vernisaje, fiind în expoziții atât în România, cât și în străinătate. Talentul său a fost apreciat pe deplin.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
image png
banner Ozana Barabancea png
index (2) jpg
Snapinsta app 407656306 723849415942109 7565895018904345749 n 1080 jpg
vulpitaa v1 e1699372320947 300x169 jpg
image png
emily burghelea jpg
cub mircea bravo png