Drama care i-a marcat viața lui Florin Piersic: „ Cea mai mare tragedie a familiei noastre”

Florin Piersic, cunoscut pentru contribuțiile sale remarcabile în teatru și filmul românesc, ascunde în spatele zâmbetului său o amintire tragică din copilărie. Puțini știu că acest actor plin de viață a trăit o tragedie în tinerețe.

Florin Piersic a avut o viață zbuciumată / foto: arhiva
Florin Piersic a avut o viață zbuciumată / foto: arhiva

El a crescut într-o familie iubitoare, tatăl său fiind medic. Cu toate acestea, o tragedie dureroasă a marcat viața sa.

La o vârstă fragedă, Florin și-a pierdut sora mai mare, Lucica, într-un incident tragic. Lucica a murit înecată în râul Prut, în încercarea de a-și salva o prietenă, luptând împotriva curenților puternici.

Această pierdere tragică a marcat profund viața actorului. În fiecare interpretare a sa, gândul îi zboară mereu către familia sa și spre sorălui regretate.

Într-un interviu, Florin Piersic a mărturisit: „Am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre! Cred că avea 10-11 ani, pentru că noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre.

Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinții mei ci și la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha.

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam șapte ani, șase ani și jumătate, e prima amintire pe care o țin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toți oamenii din Cernăuți.”

Drama prin care Florin Piersic a trecut în copilărie

În plus, relația sa puternică cu Dan Negru, realizator TV, a fost consolidată în momente de durere.

În timpul unei perioade dificile pentru Dan Negru, când tatăl său se afla pe patul de moarte, luptându-se cu cancerul, Florin Piersic a fost un sprijin puternic, fiind mereu prezent pentru a-l încuraja și susține pe Negru în acele clipe dificile.

Florin Piersic, având părinți bucovineni - mama sa, Vera Piersic, din Valea Seacă, și tatăl său, Ștefan Piersic, medic veterinar, originar din Corlata - și-a trăit anii copilăriei în localitățile Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi s-a mutat în Cernăuți și, mai târziu, în Cluj.

Aici, a studiat la Liceul de Băieți nr. 3, astăzi cunoscut ca Colegiul Național Emil Racoviță. Florin Piersic a fost descoperit în lumea artistică de actrița și regizoarea Elena Negreanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net