Piesa de la Eurovision a lui Costi Ioniţă, în comisie la TVR! Ce spune Iuliana Marciuc

E scandal cât casa la Eurovision! Click! a dezvăluit că piesa lui Costi Ioniță „România mea!” a fost lansată în urmă cu mai bine de 10 ani, însă într-o altă orchestrație, de manea! Piesa ar încălca, astfel, regulamentul care spune că melodiile înscrise în concurs trebuie să nu fie lansate înainte de 1 septembrie 2021! O comisie TVR dezbate, miercuri, soarta melodiei la Eurovision!

image

TVR s-a sesizat miercuri după ce Click! a dezvăluit, în exclusivitate, că piesa lui Costi Ioniță, „România mea”, a fost lansată într-o altă orchestrație însă în urmă cu mai bine de 10 ani!

De altfel, pe grupurile dedicate Eurovison de pe rețelele de socializare s-a atras de mult atenția asupra acestei așa-zise „fraude”. Practic, piesa înscrisă de Costi Ioniță în competișia Eurovision nu este un plagiat pentru că aparține aceluiași compozitor, însă ar încălca regulamentul, pentru că a fost lansată într-o altă orchestrație în urmă peste 10 ani.

Cream: ”Costi mi-a zis că piesele nu au legătură!”

Surse pentru Click! au dezvăluit că fostul solist al trupei Valahia a încercat să scoată de pe Youtube piesa înainte de o lansa, din nou, într-o altă orchestrație la Eurovision. Contactată de Click!, Iuliana Marciuc a recunoascut că a primit sesizări pe adresa TVR referitoare la piesa lui Costi Ioniță. Prin urmare, în cursul zilei de miercuri, s-a întrunit la TVR o comisie care decide dacă piesa trebuie sau nu scoasă din concurs, deoarce ar fi încălcat regulamentul Eurovision.

Am primit contestația! Astăzi s-a întrunit o comisie la TVR care analizează cazul. Este o sesizare pe care am primit-o pe mail de la domnul Lucian Matei și vom posta pe Facebook și pe pagina Eurovision la TVR rezultatele deciziei noastre”, a declarat Iuliana Marciuc, pentru Click!

Cream, Minodora și Diana Bucșa s-au calificat, sâmbătă seara, cu piesa “România mea”, compusă de Costi Ioniță, în semifinala Eurovision România 2022. Juriul de specialiști a decis ca piesa să meargă mai departe și are mari șanse să ne reprezinte la Torino, în mai.

Eu am vorbit cu Costi pe această temă și mi-a zis că e cu totul altă piesă. Se calculează cu măsuri, e altă discuție. Nu pot să dau declarații eu în ce privește compoziția, e treaba lui Costi asta. Eu cânt cu dragoste piesa, care e pentru toți românii!” , a declarat Claudia Pavel, pentru Click!

Costi Ioniță nu a putut fi încă contactat, fiid plecat în America.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net