Frumoasele din showbiz s-au pus pe frământat cozonaci

Ultima actualizare:
Lena Enache s-a şcolit  în Franţa ca să-i iasă  cozonacii perfecţi
Lena Enache s-a şcolit în Franţa ca să-i iasă cozonacii perfecţi

Sunt frumoase de pică şi le place enorm să gătească. Cel mai bine, în perioada asta, le ies cozonacii, iar în casele lor miroase ameţitor. Trei vedete din showbiz: Lena Enache, Majda Aboulumosha şi Maria Simion fac cei mai buni cozonaci, după reţete personalizate şi şi-au transformat casele în adevărate laboratoare de patiserie. 

Lena Enache este nevasta fotbalistului Gabi Enache. Are 33 de ani şi doi copii: o fată pe nume Sofia, de 12 ani, din prima căsnicie şi un băieţel, Edan, de 3 anişori din cea actuală.


    Lena Enache s-a şcolit  în Franţa ca să-i iasă  cozonacii perfecţi
Lena Enache s-a şcolit în Franţa ca să-i iasă cozonacii perfecţi

Deşi nu are bonă, nu are menajeră, frumoasa blondină se descurcă singură şi, culmea, mai are timp şi de gătit! În perioada asta face cozonaci la greu. Şi-a cumpărat un cuptor special, pe care a dat nici mai mult nici mai puţin de 5.000 de euro, şi face câte 20 de cozonaci o dată. Reţeta Lenei este unică şi s-a specializat la Paris.  

“De trei ani fac cozonaci. În 2017 am făcut un curs la «Le Cordon Bleu», la Paris, unde m-am specializat pe anumite tipuri de prăjituri, dar mi-a plăcut atât de mult încât am făcut şi pe cozonaci, ciocolată, praline.

Iniţial, am început să fac cozonaci pentru prieteni, care au început apoi să şi comande. Nu a fost ceva planificat. Lor li s-a părut deosebit şi m-au încurajat. Cozofino este un altfel de cozonac, este un cozonac însiropat franţuzesc. Are umplutura de ciocolată şi nucă, însiropat cu vin ars. O dată ce-l mănânci, devii fanul lui. În perioada 23-24 decembrie am peste 200 de comenzi. Mi-am luat un cuptor special, fac 20 o dată, iar toată treaba îmi ia 5 ore”, a povestit pentru Click! Lena Enache. Un cozonac costă 90 de lei.  

”Îmi place să folosesc combinaţii şi glazuri”

Născută la Ploieşti dintr-o mamă româncă şi un tată libanez, Majda Aboulumosha (34 de ani) se desfăşoară în bucătărie în adevăratul sens al cuvântului. Face cozonaci, torturi delicioase, însă în perioada asta desertul Crăciunului este cel mai comandat. ”Am făcut primul meu cheesecake şi am primit multe laude, aşa că am prins curaj.

Fac cheesecake cu fructul pasiunii şi fructe de pădure, tort krantz, tort amandină, tort rafaello cu ananas şi cocos, tortul cu morcov care e bun pentru diabetici, sau tort snickers. Bineînţeles că în perioada aceasta cozonacii sunt şi pe masa noastră. Îmi place să fac combinaţii cu nucă, ciocolată, fructe confiate, îi glazurez cu diferite tipuri de ciocolată. Cozonacul este un desert special care necesită o atenţie mai deosebită. Mie îmi ia 5 ore să fac un cozonac”, ne-a spus frumoasa mulatră. Un cozonac a la Majda costă 120-130 de lei. Fosta prezentatoare tv de la Antena Stars, Maria Simion (35 de ani), s-a apucat şi ea de frământat, de câteva luni. A făcut cursuri în domeniul Horeca şi a început să coacă bunătăţi în propria bucătărie. Checuri, cozonaci şi alte minunăţii dulci. Cu ciocolată belgiană, nucă şi coniac, nutela, alune prăjite, cozonacii Mariei sunt delicioşi. Deocamdată de ei se bucură familia şi cei mai apropiaţi prieteni ai săi.

image
image
image
image
image
image
Și-a făcut câteva șuvițe mai deschise la culoare de care este tare încântată
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net