Întorsătură de situație în dosarul morții lui Andrei Versace. Un celebru profiler a rupt tăcerea: „Sunt detalii care se bat cap în cap”

Andrei Versace s-a stins de viață în urmă cu aproape 2 săptămâni, însă anchetatorii nu au putut stabili nici acum cauza exactă a morții acestuia. Rezultatele necropsiei nu au oferit informații veridice, din cauza stării avansate de putrefacție în care a fost găsit influencerul. 

Andrei Versace s-a stins din viață la 37 de ani
Andrei Versace s-a stins din viață la 37 de ani

„Cazul este mult mai complicat decât pare”

Mihaela Brooks, un criminal profiler a tras un semnal de alarmă și a mărturisit că moartea lui Andrei Versace este un caz extrem de complicat. Pe lângă faptul că ancheta nu deține informații suficiente, acestea duc într-o direcție greșită.

”Nu pot să trag niște concluzii în cazul Versace, pentru că nu am la dispoziție prea multe imagini de la locul morții. De asemenea, nu există încă un raport oficial pe care să-l pot consulta, așa că mă voi limita la informațiile care au apărut în spațiul public. Oricum, cazul e mult mai complicat decât pare.

Cred că sunt detalii care se bat cap în cap, sau pe baza cărora se trage în mod eronat concluzia că acest băiat a murit ”de moarte bună”. E posibil să fie așa, dar să nu ne grăbim. Atât timp cât moartea este considerată suspectă, anchetatorii nu au voie să excludă niciuna dintre variante.

În medicina legală, cauzele pot fi: naturale  – când decesul este neviolent și se datorează unor probleme de sănătate sau a bătrâneții, nenaturale – când vorbim de moarte violentă, cu un factor extern, de exemplu crima, sinuciderea sau accidentul sau nedeterminate, când nu se poate determina cauza morții.

Să spui că moartea nu a fost violentă și, în același timp, că nu s-a putut stabili cauza reală a decesului din cauza stării avansate de putrefacție, este un nonsens. Spre exemplu, moartea provocată de un supradozaj este considerată violentă”, declară Mihaela Brooks pentru Fanatik.

„Este un element important”

De asemenea, Mihaela Brooks spune că mai există un detaliu căruia i s-a acordat o atenție deosebită, mai exact faptul că ușa de la apartamentul în care locuia influencerul era încuiată pe interior. Din perspectiva ei, acest lucru trebuie luat în calcul.

”Cred că toată lumea știe că foarte multe yale au un sistem de blocare automată din exterior, cînd ”tragi ușa după tine”. Sigur, este un element important, însă trebuie analizat în funcție de celelalte indicii din casă, de amprentele care se găsesc la fața locului, etc. Dacă ușa era încuiată pe interior, nu înseamnă neapărat că victima era singură când a murit”, a mai declarat criminal profilerul pentru sursa citată.

Potrivit Gândul, datorită faptului că pe corpul lui Andrei Pârvan nu s-au găsit urme de violență, anchetatorii nu au percheziționat locuința acestuia în mod amănunțit. Nu s-au depistat droguri sau substanțe toxice, iar imaginile de pe camerele de supraveghere îl surprind pe bărbat intrând singur în apartament.

„Nu s-a mai impus efectuarea unei percheziții informatice a telefonului și nici nu s-au aprofundat cercetările pentru identificarea și audierea ultimelor persoane care l-au văzut în viață”.

„Toate probele vor fi pierdute”

Mihaela Brooks susține că, în cazul în care informațiile sunt adevărate, ancheta nu își face treaba în mod serios. Mai mult, în opinia ei, percheziția informatică a telefonului victimei este obligatorie, mai ales că Versace avea legături cu lumea interlopă, după cum s-a arătat și în ultimele sale postări din mediul online.

”Cred că este o mare greșeală. Vorbim despre un om care avea probleme cu dependența de droguri, deci o situație care trebuie investigată. Faptul că nu s-au găsit droguri sau ambalaje – celebrele punguțe – ar trebui mai degrabă să atragă atenția anchetatorilor, decât să-i facă să renunțe la a mai căuta probe.

Nu știu de înseamnă ”percheziție sumară”, acolo este scena unei posibile crime, trebuia pozat fiecare lucru din apartament. Trebuia răscolit coșul de gunoi  – apropo, aici există un curs care te învață cum să analizezi un om în funcție de gunoiul pe care îl produce -, trebuiau verificate camerele de la imobilul de vizavi, poate în zilele acelea, cât a stat în casă, au existat mișcări în imobil.

Locul crimei este cel mai important lucru dintr-o anchetă. Eu citesc despre faptul că polițiștii vor desigila apartamentul și vor permite proprietarului să intre pentru a face curățenie. În acel moment, toate probele vor fi pierdute”, a conchis aceasta.

Moartea influencerului cunoscut de toată România ar fi fost provocată de anumite probleme medicale cauzate de consumul excesiv de alcool, relatează Spynews, conform unor surse judiciare. Ficatul acestuia s-ar fi rigidizat, iar esofagul s-ar fi umplut de cheaguri, lucru care ar fi dus la deces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image jpeg
violeta banica jpg
banner oana roman doliu png
Mario Fresh și Alexia Eram
valeriu gheorghita jpeg
razvan si irina fodor
banner Mădălina Pamfile
iulia si mihai albu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net