Irina Loghin a înlocuit carnea cu legumele, la 86 de ani. Cum se prepară budinca de conopidă, preferata ei. Sfatul nutriționiștilor: „Conopida scade riscul bolilor cardiace”
Conopida nu este pe placul oricui, însă solista de muzică populară Irina Loghin o prepară delicios, sub formă de budincă, rețeta fiind ușor de preparat și de tinerele gospodine. Exclusiv prin intermediul Click!, nutriționista Codruța Pantelimon ne sfătuiește să includem conopida cât mai des în meniu, având proprietăți miraculoase pentru organism.








Irina Loghin prepară, mai ales toamna, budincă de conopidă
Regina muzicii populare românești Irina Loghin a exclus aproape total carnea din alimentație, însă gătește mâncăruri sățioase și gustoase și din legume. Iată cum se prepară budinca de conopidă, preferata ei.
„Conopida se spală, se desface în buchețele și se pune la fiert cu puțină sare, preț de 10-15 minute. O scoatem și o lăsăm la scurs. Separat batem câteva ouă, adăugăm brânză rasă, smântână, verdețuri, sdică pătrunjel și mărar verde tocat, dar și un pic de piper.
Tapetăm mai apoi cu hârtie o tavă de cuptor, unde vom pune conopida, peste care turnăm acest amestec. În 25-30 de minute sau poate mai mult, depinde de cuptor, este gata. Se taie frumos după ce se răcește”.
Codruța Pantelimon, nutriționistă: „Conopida este aliatul de nădejde al femeilor în curele de slăbire. Are calorii puține și abundă în fibre”
Nutriționista Codruța Pantelimon ne sfătuiește să nu ocolim conopida, o legumă cu foarte multe vitamine, care ajută inclusiv la eliminarea toxinelor din organism:
„Din familia cruciferelor, conopida este aliatul de nădejde al femeilor în curele de slăbire deoarece are calorii puține și abundă în fibre, antioxidanți, minerale, vitamina C, K, situându-se în categoria legumelor complexe. Încercați consumul ei în forma crudă, pentru că organismul să își ia singur cele de trebuință.
Gătită, cel mult la aburi sau murată, poate ajuta celor cu dieta sensibilă la crudități. Conopida, draga de ea, conține și anumiți compuși, care vin în ajutorul organismului, în procesul de detoxifiere (ficat și aparat digestiv), susținând absorbția adecvată a nutrienților (cel mai important proces) și eliminarea toxinelor”, a menționat ea, exclusiv pentru Click!
„Conopida scade riscul de afecțiuni cerebrale și boli cardiace”
Însă lista cu beneficiile pe care conopida le aduce în organism este mult mai lungă:
„Totodată, susține și sistemul complex cardiovascular, scăzând riscul de afecțiuni cerebrale și boli cardiace, reglând cu succes și dezechilibrele hormonale, apărute la orice vârstă. Pe lângă celelalte alimente, care conțin biotina (complexul de vitamine B), conopida se afla și ea în acest clasament, de neratat, acum, când este anotimpul potrivit, de a o procura de la surse autohtone.
Porniți dragii mei, prin piețele autohtone și împliniți-vă coșul cu cele sănătoase! Alege sănătate în culori! Și pentru orice decizie asupra sănătății, consultați medicul specialist. Aceste informații sunt cu scop informativ și nu trebuie să înlocuiască un diagnostic avizat”, ne-a mai precizat Codruța Pantelimon, exclusiv pentru Click!
Irina Loghin: „Mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos”
Solista de muzică populară are un stil de viață sănătos. Bea mult ceaiuri, se ferește de prăjeli și de grăsimi. În plus, adoră plimbările în aer liber:
„Fac multă mişcare, zi de zi. Am spus-o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos. Normal că îmi simt şi eu anii că sunt destui, dar mişcarea este extraordinară asta mă ajută foarte mult”, a spus Irina Loghin la Antena 3.


































