Lupu Rednic, atac dur la adresa autorităților române, în scandalul iei Louis Vuitton. Incredibil, cât costă ținutele celebrilor soți Lupu și Cornelia Rednic: „Avem valoare!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Artistul Lupu Rednic (54 de ani) și-a exprimat părerea în recentul scandal cu brandul Louis Vuitton, care a folosit „involuntar” modelul cămășii din Mărginimea Sibiului, în noua colecţie 2024, fără menţionarea originii: „S-a ajuns aici pentru că pe nimeni din țară nu interesează tradițiile noastre”, spune artistul, exclusiv pentru Click!, vădit contrariat.

Lupu Rednic: „Autoritățile ar trebui să se implice!”

Bluza cu bucluc, din colecția 2024 a brandului francez Louis Vuitton, cu inspirație din portul popular românesc, fusese scoasă la vânzare la prețul de 5.000 de lire. A fost însă retrasă de pe site, în urma scandalului de proporții.

În plus, gigantul francez și-a prezentat scuzele, precizând că totul a fost „o greșeală involuntară”. Și artistul Lupu Rednic și-a arătat revolta, în acest caz. A găsit chiar și o explicație la tot ceea ce s-a întâmplat, arătând mai degrabă cu degetul spre cei care ar fi trebuit să se ocupe de protejarea mărcilor românești:

„Ar trebui ca autoritățile să se ocupe mai intens de tot ceea ce înseamnă portul popular, de produsele românești, de mărcile noastre. Este mai greu, e o perioadă în care pe nimeni nu interesează nimic, e lăsat totul deoparte, legat de ceea ce înseamnă tradițiile populare, dansurile populare, gastronomie. Păcat, avem valoare, nimeni nu are ce avem noi. Dar, parcă nu se implică nimeni”, a menționat artistul, exclusiv pentru Click!

„Când îmbraci un costum popular îți asumi o mare responsabilitate!”

Lupu Rednic ne-a mai vorbit și despre ținutele populare pe care le poartă pe scenă, în concerte, despre importanța atribuită:

„Atât eu cât și Cornelia am promovat, încă de la debutul muzical, tradiția, portul popular din Maramureș, trebuie să avem mare grijă de ele. Când îmbraci un costum popular îți asumi o mare responsabilitate față de tradițiile din zona din care vii”.

Soții Lupu și Cornelia Rednic au însă și ținute de scenă foarte scumpe, de mii de euro, de care au o grijă specială:

„Avem și cămăși și ii populare pe care le purtăm numai la ocazii, în valoare de peste 7.000 de euro, cusute de mână, după modele vechi, de sute de ani. În Maramureș, femeile lucrează la o cămașă bărbătească și câte 2-3 luni, sunt cusute de mână, pe pânză țesută în casă, la război. Prețul unei ii bărbătești ajunge și la 2.500 de euro”.

Lupu și Cornelia Rednic vor cânta în America și în Canada

Celebrii soți Lupu și Cornelia Rednic (47 de ani) sunt foarte solicitați la petreceri, vara aceasta având agenda plină de concerte. Dar, vor cânta și în străinătate, pentru diaspora, alinându-le românilor dorul de țară, prin piesele lor de muzică populară:

„Vara asta vom cânta peste tot, avem în multe localități, încep și nunțile, vom avea și în zona Mureșului, apoi la Alba Iulia, pe la Oradea, ne pregătim în octombrie să fim și la Bruxelles, la un eveniment cultural unde va fi un târg cu produse românești.

Apoi, prin octombrie-noiembrie, vom cânta în America și în Canada. Am avut invitații și pe litoral, dar suntem foarte ocupați. Vara nu mergem în concedii, dar mai dăm câte o fugă până la mare, intrăm în apă, ne răcorim, ne uscăm și apoi iar cântăm!”, ni s-a mai confesat Lupu Rednic, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net