Maia Morgenstern, ținta unui nou atac: „Scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc!“

Ultima actualizare:

    Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat, a primit pe adresa de mail a instituției mesaje extrem de dure la adresa eiFoto: arhiva personală
Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat, a primit pe adresa de mail a instituției mesaje extrem de dure la adresa eiFoto: arhiva personală

Un nou mesaj șocant, plin de ură la adresa evreilor, dar mai ales a Maiei Morgenstern, a fost trimis pe adresa de e-mail a Teatrului Evreiesc. Email-ul intitulat „Evreica slinoasă“ a fost trimis de pe adresa enolagay@usa.com. „Enola Gay” este numele bombardierului american care a lansat prima bombă atomică la 6 august, 1945, asupra oraşului japonez Hiroshima.

Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat, a primit pe adresa de mail a instituției mesaje antisemite la adresa ei, a comunității și chiar a familiei actriței. 

„O tu evreică slinoasă să nu fii supărată că TPI a început proces împotriva altor slinoşi care au omorât şi torturat oameni nevinovaţi. Tu care eşti moartă şi îngropată din punct de vedere artistic Tu care eşti un zero al cinematografiei Te-ai impus şi ai fost impusă prin evreisme, jidanisme ca decan, ca director de teatru, în cinematografia românească şi mondială Tu coruptă nenorocită care ai obţinut fonduri nemeritate în baza evreismelor şi jidanismelor Tu scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc Ţi-ai câştigat biletul către lagărul corupţilor alături de alte scursuri corupte O să-ţi ţină de plictiseală politicianul zero dacian Cioloş, tot o scursură ordinară“, scrie în noul mesaj trimis Teatrului Evreiesc de Stat. La acest mesaj a reacţionat şi Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din Bucureşti, care a şi publicat imaginea emailului, potrivit adevarul.ro.

„Mintea mea nu poate concepe.   Am fost crescut altfel. Am trăit pe lângă altfel de oameni. Am citit cărţi, da, despre o epocă pe care o credeam uitată. Le-am citit cu mintea omului care era convins că epoca aceea a trecut. Că omenirea este cu (măcar) un pas în faţă.   Pare că am greşit.   Înţeleg că Facebook blochează conturile celor care postează cum arată răul în stare pură. Nu este un rău primitiv, ci un rău elaborat. Un rău cu referinţe istorice, cu referinţe culturale. Un rău educat.   Este un rău care înţelege lumea şi decide să fie rău.   E mult mai uşor să lupţi cu oameni care sunt răi pentru că vor mai mulţi bani. Care fac lucruri ilegale să câştige mai mult. Asta e uşor, pentru că există feluri legitime de a câştiga bani şi îi poţi îndrepta spre acele feluri.   E greu însă să lupţi cu un rău care are ca principală motivaţie ura. E teribil de greu să lupţi cu un astfel de rău“, a scris edilul pe pagina de socializare. 

Anchetă după amenințările cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern

Pe câteva adrese care aparțin Teatrului Evreiesc a sosit, vineri (26 martie), un mesaj plin de ură, amenințări la adresa instituției de cultură, termeni peiorativi la adresa comunității evreiești și jigniri de nereprodus la adresa actriței Maia Morgenstern. Sâmbătă seară, actrița a depus plângere la poliție, iar colegii săi s-au arătat revoltați.

: „Din punctul nostru de vedere mesajul este amenințător pentru întreaga instituție, pentru că ne atacă în mod direct, ne atacă managerul, ne atacă angajații instituției, atacă condiția instituției și o întreagă comunitate. Cred că nu ne putem întoarce într-un timp care vrem să-l uităm din punct de vedere istoric, astfel că nu trebuie să lăsăm problemele actuale ale prezentului să ne ocupe mintea complet.”, a declarat Oana Monica Nae, PR Teatrul Evreiesc de Stat.

image
image
image
image
image
image
colaj vedete 1 iunie jpg
dan ursa jpeg
gabriela cristea emisiun jpg
bruce willis talullah instagram jpg
elena Gheorghe adela popescu instagram jpg
dana Budeanu maurice munteanu jpg