Manuela Hărăbor, mesaj emoționant la 10 ani de la moartea lui Adrian Pintea

Ultima actualizare:

    Manuela Hărăbor l-a evocat pe actorul alături de care a jucat în ”Pădureanca”foto: arhivă personală
Manuela Hărăbor l-a evocat pe actorul alături de care a jucat în ”Pădureanca”foto: arhivă personală

S-au împlinit 10 ani de când Adrian Pintea a plecat dintre noi, dar şi 30 de ani de la premiera filmului “Pădureanca”, în care marele actor i-a dat replica Manuelei Hărăbor. Vedeta îi cinsteşte şi acum memoria fostului ei coleg şi a publicat recent un mesaj impresionant pe contul personal de Facebook.

1987 este anul în care s-a lansat unul dintre cele mai iubite filme din cinematografia română, “Pădureanca”, regizat de Nicolae Mărgineanu, cu Adrian Pintea, Şerban Ionescu şi Manuela Hărăbor în rolurile principale.

Au trecut de atunci 30 de ani, iar timpul n-a fost deloc îngăduitor cu triada de actori care a trezit atâtea pasiuni la vremea respectivă și mult timp după aceea. Adrian Pintea a murit în urmă cu zece ani, răpus de o infecție generalizată, după o operație la dantură, pe fondul unei stări de sănătate foarte șubredă.

Șerban Ionescu s-a stins din viață acum aproape cinci ani, după ce a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică.


    Manuela Hărăbor și Adrian Pintea, în ”Pădureanca”foto: captură
Manuela Hărăbor și Adrian Pintea, în ”Pădureanca”foto: captură

În amintirea lor, Manuela Hărăbor (49 de ani) a organizat câteva vizionări prin ţară ale filmului ”Pădureanca”. Zilele trecute, actrița cu cei mai frumoși ochi din România a publicat un mesaj impresionant pe pagina ei de Facebook. “Să faci din privire fereastră spre suflet. Îmi aduc aminte cu nostalgie cum era pe vremea în care nu se inventase telefonul mobil, messenger-ul sau skipe-ul. Cu câtă bucurie scriam și așteptam scrisori. Cum nu exista dependența de telefon. Ne vedeam fiecare dintre noi de viața de zi cu zi. Apelurile importante se făceau dimineața la prima oră sau seara. În rest aveam libertatea de a trăi. Nu am avut niciodată teama de a nu fi găsită pentru vreun contract. Știam că dacă se voia să fiu găsită, voi fi găsită. Cu câtă emoție și nerăbdare așteptam la Palatul Telefoanelor să vorbesc cu cineva drag din afara țării. Toate lucrurile astea au dispărut, toate sentimentele care făceau sufletul să tresalte au fost înlocuite de noua tehnologie. Acum totul e la îndemână. Suntem conectați cu toții în fiecare clipă a vieții noastre și totuși suntem mai departe unii de alții decât am fost vreodată.

Cea mai mare lecție de viață am primit-o, culmea, lucrând împreună cu Adrian Pintea pe scenariul de la «Pădureanca». Dincolo de replici, am învățat atunci să tac. Să las gândul să vorbească. Să fac din privire fereastră spre suflet. Și vorbele să iasă doar atunci când prea-plinul sentimentelor răbufneau. Lumea de azi, cu toată tehnologia ei, vrea să mă schimbe, să-mi «simplifice» viața. Am căzut, recunosc, și cad de multe ori în capcana asta, dar sufletul are prea multe și nebănuite resurse de autoapărare, și la un moment dat, atunci când mă simt cel mai confortabil, îmi dă un semnal și mă trezesc. Sufletul nu suportă vreme îndelungată minciuna și surogatele. Și atunci prefer să mă pun în «stand-by». Și să comunic doar prin ceea ce mi-a dăruit bunul Dumnezeu atunci când m-a zidit. O fi bine, o fi rău?”, a scris actriţa pe pagina sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net