Marius Tucă, „invitație” fascinantă pentru dependenții de droguri: „Veniţi să prizaţi direct, fără bani!”

Ultima actualizare:

Obișnuit să-și încânte fanii cu versuri scrise de el, Marius Tucă a publicat sâmbătă pe Facebook o poezie cu adevărat specială. Mesajul este unul captivant. Celebrul jurnalist le face o „invitație” excepțională celor care consumă substanțe interzise.

Marius Tucă a publicat o poezie „de sezon”. Foto: Facebook/Marius Tucă
Marius Tucă a publicat o poezie „de sezon”. Foto: Facebook/Marius Tucă

Scoțând în evidență un moment în care natura domină simțurile din București, cunoscutul om de televiziune le spune „în versuri” celor care folosesc droguri că au o alternativă în aceste zile. 

Toate cartierele și parcurile din capitală au fost invadate în ultimele ore de un miros care are un efect total de calmare. Cine e atent și nu are prea multă poluare pe lângă el, ar putea atinge o stare de fericire deplină dacă inspiră adânc de câteva ori.

„Au înflorit teii în oraș / Lăsaţi seringile, băieţi, / veniţi să prizaţi direct, / fără bani, fără socoteală, / pe aici, prin oraş, au înflorit teii, / avem alei şi bulevarde întregi / unde puteţi să intraţi în transă / fără amfetamine”, sunt câteva din versurile poeziei postate de Marius Tucă pe contul său de Facebook.

Marius Tucă are o alterntivă pentru drogați: „E pasul vostru din întuneric la lumină”

Marius Tucă: „Au înflorit teii în oraș / Lăsaţi seringile, băieţi”
Marius Tucă: „Au înflorit teii în oraș / Lăsaţi seringile, băieţi”

Rolul unui scriitor e să transmită un mesaj, surprinzând un tablou al societății în care trăiește. Ei bine, Marius Tucă lovește direct la țintă cu versurile sale. Poezia sa îi invită pe cei care s-au rătăcit pe alte drumuri să facă acum pasul „din întuneric la lumină”.

„Nu mai e nevoie de prafuri, / puteţi inspira în voie, / fără să mai duceţi mână la nas, / sunt doze cât doriţi, / e suficient doar să ridicaţi privirea, /au înflorit teii în oraş”, a scris jurnalistul. Întreaga poezie poate fi citită în liniște pe pagina de Facebook a lui Marius Tucă.

În plus, versurile lui Tucă ne spun tuturor să nu ratăm una dintre minunile pe care ni le oferă universul. Se spune că, atunci când înfloresc teii, până și cel mai nervos dintre muritori scapă de gândurile rele.

Iar anumiți medici susțin că o jumătate de oră pe o bancă, sub un tei înflorit, reprezintă o terapie miraculoasă pentru cei care au prea multe griji în viață. Așa că s-ar putea ca mesajul lui Marius Tucă să fie absolut corect, teiul devenind în acest zile un drog miraculos.

Marius Tucă: „Trecătorii sunt drogaţi direct pe trotuare, îndrăgostiţii îşi îndeasă flori de tei prin buzunare”

Versurile lui Marius Tucă sunt bine-venite într-un moment în care România se confruntă cu o creștere a numărului de persoane care consumă substanțe interzise.

Nu trebuie uitat ce s-a întâmplat acum o săptămână la festivalul SAGA, unde mai mulți tineri au ajuns la spital, iar un băiat de 25 de ani a murit din cauza unui stop cardio-respirator provocat de consumul excesiv de droguri de mare risc. 

„Simplu şi natural, trecătorii sunt drogaţi direct pe trotuare, / îndrăgostiţii îşi îndeasă flori de tei prin buzunare, / e o mică răscoală în cartier, / fără autorizaţie, /fără protocol, / se împarte frumosul la botul calului, / venele sunt adăstate direct la coaja copacului, / au înflorit teii în oraş...”, a scris Marius Tucă în ultimele versuri ale poeziei postate pe platforma de socializare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
image
actualitate.net
image
actualitate.net