Mihai Nae, dresorul care i-a cumințit cățelul lui Liviu Vârciu, ne oferă sfaturi vitale pentru zilele caniculare: „Nu lăsați câinele în mașină, poate muri!”

#Exclusiv Click!

În zilele toride, de vară, și animalele suferă din cauza căldurii. În exclusivitate pentru Click!, Mihai Nae, dresorul care cumințește câinii vedetelor, ne oferă câteva sfaturi vitale, privind îngrijirea și supravegherea animalelor de companie. Iată cum să le feriți de situațiile care le pot provoca chiar și moartea.

”Viețile animalelor depind de deciziile pe care noi le luăm”

Mihai Nae explică, exclusiv pentru Click!, de ce este foarte importantă hidratarea animalelor de companie, pe perioada verii:

„Este foarte important să știm că viețile animalelor noastre depind de deciziile pe care noi le luăm. Este important ca apa să fie la discreție, iar când plecăm de acasă să avem la noi o cantitate considerabilă. Trebuie să știm că și animalele se pot insola, așa că, orice activitate, pe care dorim să o avem cu al nostru companion, este bine să se desfășoare după ora 18.00”.Atenție mare, însă, și când lăsăm câinii sau pisicile în mașină, în parcare, în zilele toride: ”Dacă ne deplasăm cu mașina și suntem nevoiți să lăsăm cățelul sau pisica în mașină, pentru puțin timp, este obligatoriu să lăsăm aerul condiționat pornit aproape la maxim. Nu lăsați câinele în mașină, poate muri la scurt timp din cauza căldurii”.

E bine sau nu să ne luăm cățelușii, în concediu, pe litoral?

Mihai Ene ne mai învață și cum să procedăm dacă vrem să ne luăm câinele, la mare, în vacanță:

„Înainte să plecăm la mare sau în vacanță este important să consultăm medicul veterinar, care cunoaște istoricul companionului nostru, și care ne va sfătui în funcție de istoricul medical al acestuia. O vacanță este frumoasă, alături de prietenul nostru necuvântător, dar sănătatea acestuia este cea care primează. Așa cum am spus, și animalele se pot insola și chiar își pot pierde viața. Vara, trebuie modificată porția de mâncare și chiar schimbat tipul de hrană”.

Care rase de câini sunt mai rezistente la căldură și la frig?

Celebrul dresor Mihai Nae ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, și care anume rase de câini sunt mai rezistente la căldură, dar și la frig:

„Canicula este periculoasă pentru orice rasă și tipologie de câine. Nici frigul nu este prietenos cu ai noștri companioni, însă nu are consecințe, atât de brutale cum are canicula. Putem vorbi despre câinii cu blană foarte mare, care par să se descurce cel mai greu, însă acele rase au cu câteva procente mai multă rezistență, deoarece blana lor este genetic înzestrată pentru a proteja organismul câinelui. De multe ori, un câine cu păr scurt are șanse să răcească mai greu dacă îl prinde ploaia, decât un câine cu blana foarte mare. Un câine cu păr scurt se va scutura și aproape că scapă de apă sau de zăpadă, însă un câine cu blana mare reține apa precum un burete și rămâne ud mult timp”.

Câinii căror vedete i-a dresat să răspundă la comenzi?

Mihai Nae este dresorul de câini la care foarte multe vedete au apelat pentru a-și cuminți animalele de companie:

„Am avut plăcerea să lucrez cu Oana Roman, Liviu Vârciu, Pepe, Ruby, Dorian Popa, Amna, Paula Seling, Livia Graur, Mihaela Tatu, Valeria Arnăutu, dar și cu politicieni și cu sportivi”, a mai menționat el, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Bacalaureat 1068x601 webp
image
image
image
image
image
image
image png
image png
andreea marin facebook jpg
cub gabi badalau claudia patrascanu png
banner mihai traistariu radu leca png
alin ionescu cristina spatar jpg
kesha benzinarie profimedia jpg
banner Velniciuc, Fuego, Marciuca png
image
actualitate.net
image
actualitate.net