„Omul orchestră” Ion Lăceanu a cântat, la Casa Albă, pentru Jacqueline și J.F.Kennedy: „Erau tare drăgăstoși”. Cum l-au răsplătit pentru „Ciocârlia”?

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Artistul Ion Lăceanu (88 de ani) a avut un succes uriaș, ca solist, dar și ca instrumentist, deopotrivă. Cântă la fel de bine, atât la fluier și la cimpoi, cât și la frunză de cireș și la solzi de pește. După decesul soției, măcinat de boală și de singurătate, a decis să se mute la un azil din București. A încheiat activitatea artistică, însă a rămas cu zeci de amintiri grozave din turneele sale, prin lume, pe care ni le-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Click!

A plecat din vila sa și s-a mutat la un azil

Ion Lăceanu a renunțat la superba lui vilă, din buricul Capitalei, și, în urmă cu trei ani, și-a luat o valijoară în care a îndesat câteva lucruri și s-a mutat la un azil. Singurătea devenise prea apăsătoare, după decesul soției. El ne-a povestit, exclusiv pentru Click!, despre atmosfera de la căminul de bătrâni:

„Ar fi fost, da, mai bine în patul meu, dar acasă nu am condițiile acestea. Aici am medici, îmi fac până și baie. Sunt răsfățat, am trei mese pe zi, în cameră sunt numai cu o persoană. Avem și baie, televizor. Nu știu cât costă lunar, fiul meu se ocupă, el distribuie banii. Acasă eram prea trist, prea singur, după decesul soției, aici am cu cine schimba o vorbă”.

Top 3 cele mai talentate artiste din „Generația de Aur”

Și-a manifestat și părerea despre muzica populară actuală, despre noua generație de interpreți. Are preferințele lui, din Generația de Aur, ba chiar ne-a oferit și un Top 3 cele mai bune artiste:

„Muzica populară românească este pe drumul bun, dar depinde cine o întreține. Eu, ca un Top 3 al cântărețelor, le-aș pune așa, în această ordine: Maria Ciobanu, Irina Loghin și Sofia Vicoveanca”, mai spune Ion Lăceanu, exclusiv pentru Click!

Amintiri cu J.F.Kennedy, fostul președinte american

Celebrul rapsod ne-a povestit și despre întâlnirile, la evenimente, cu foștii președinți Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceaușescu, dar și cu J.F.Kennedy. Toți i-au apreciat recitalurile:

„Am cântat și pentru Gheorghe Gheorghiu Dej, mama lui zicea: „Până nu cântă fluericiul, căci așa îmi spunea mie, nu plec acasă! Am cântat și pentru soții Ceaușescu, la petrecerile lor, erau veseli. Le-am cântat la frunză de cireș piesa „Mă dusei să trec la Olt”.

Dar, am cântat, în anii 60, și pentru J.F. Kennedy, în America, în salonul de evenimente de la Casa Albă. Îmi plăcea de el, era subțire, avea o ceafă lată, de american, și haine de calitate, de bun gust”.

„Nicolae Ceaușescu ne punea mese întinse!”

Ion Lăceanu a continuat seria dezvăluirilor din turnee:

„J.F.Kennedy era tare drăgăstos cu soția lui, Jacqueline, am admirat-o atunci, era tare elegantă. Îmi amintesc că lor le-am cântat la cimpoi și la solzi de pește piesa „Ciocârlia”. Lui Kennedy îi plăceau artiștii, s-a pozat cu noi. La plecare, le-a spus organizatorilor: „Ce am mâncat eu să mănânce și lăutarii!”. După câteva luni, în 1963, am aflat că a murit, că a fost asasinat, tare rău mi-a părut. Dar și Nicolae Ceaușescu ne punea mese întinse, nu era zgârcit la mâncare”. 

În încheierea interviului pentru Click!, Ion Lăceanu a dorit să le transmită un gând bun românilor care i-au apreciat muzica și nu l-au dat uitării:

„Mi-e tare dor de publicul meu, de scenă, sper să ne revedem într-o bună zi. Vă doresc tuturor multă sănătate și liniște!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anemona niculescu jpeg
image png
Adrian Daminescu şi soţia lui Dana cred în miracole jpeg
zendaya saptamana modei paris profimedia jpg
tamara buciuceanu botez jpeg
angelina jolie gettyimages jpg
Gabriela Cristea și Tavi Clonda au fost nășiți de Mădălin Ionescu și de Cristina Șișcanu jpeg
Banner Alin Oprea
image
actualitate.net
image
actualitate.net