Participarea României la Eurovision 2024, sub semnul incertitudinii! Mihai Traistariu, revoltat: „Dacă nu mergem, concurez pentru altă țară!”

#Exclusiv Click!

Suspans total la Eurovision! Nu se știe încă dacă vom participa și la anul în marea competiție a cântecului european, care va avea loc în luna mai, în Suedia. La acest moment, România nu se regăsește pe lista, furnizată de EBU, printre cele 37 de țări participante la Eurovision 2024. Motivul? Țara noastră nu a achitat, încă, taxa de participare, în valoare de 180.000 de euro. Mihai Traistariu este revoltat, în timp ce TVR susține că mai avem o șansă să ne prezentăm totuși în concurs. 

Organizatorii concursului Eurovision, Uniunea Europeană de radio și televiziune (EBU) a publicat, zilele acestea, pe pagina sa oficială, lista celor 37 de televiziuni naționale, care vor participa la marea competiție a cântecului european, ce se va desfășura anul viitor, la Malmo, în Suedia. 

România nu a prins un loc, la acest moment, pe listă, căci TVR nu a achitat taxa de participare, în valoare de 180.000 de euro. 

Organizatorii de la EBU au mai dat, însă, o șansă României, specificând că, încă, se mai poartă negocieri pentru ca țara noastră să prindă totuși competiția, desfășurată anul viitor în Suedia. 

„Deși România nu este, în prezent, confirmată să concureze anul viitor, discuțiile continuă cu TVR în privința unei potențiale participări," se arată pe site-ul EBU. 

Termenul limită pentru înscriere era de 15 septembrie, iar taxa de participare se ridică, anul acesta, la valoarea de 180.000 de euro pentru fiecare țară în parte. 

TVR a primit amânare, din partea EBU, pentru a plăti taxa de participare: „Toate opţiunile sunt deschise”

Contactată de paginademedia.ro, conducerea TVR a făcut următoarele precizări în ce privește participarea României la Eurovision 2024:

„Aşa cum am comunicat, referitor la participarea României la Eurovision Song Contest (ESC) 2024, SRTv nu a luat o decizie finală.

În acest moment, suntem în legatură cu organizatorii (European Broadcasting Union - EBU) şi toate opţiunile rămân deschise.

EBU a acordat Televiziunii Române o amânare pentru a-şi exprima opţiunea după adoptarea bugetului de stat pe 2024”, se arată în răspunsul dat de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

Mihai Trăistariu, supărat foc: „Dacă trimitem prichindei din ăștia! Nu mai trimiteți copii!”

Mihai Trăistariu s-a arătat dezamăgit la maxim de faptul că participarea României de anul viitor de la Eurovision se află sub semnul incertitidinii, la acest moment. 

Solistul găsise, în sfârșit, piesa perfectă cu care să ne reprezinte în marea competiție europeană. 

„Sunt extrem de supărat! Eu, din luna septembrie, am primit o melodie din Finlanda de la niște producători, care mi s-a părut genială și am zis: gata, am găsit piesa, după ani de zile de căutări!

Și uite când am găsit și eu piesa, aflu că e posibil să nu mai participăm la Eurovision! Mă așteptam cumva! Nu știu de ce nu sunt ei în stare să gestioneze un eșec. 

Am înțeles că a luat 0 puncte băiatul ăsta, dar asta ce înseamnă, adică, dacă la fotbal România nu se califică la Mondiale, nu mai mergem niciodată?
Nu se poate, o dată e bine, altă dată e rău. Cu mine și cu Luminița a fost bine, am avut rezultate de top, deci se poate!

Dar, dacă trimitem prichindei din ăștia, normal că o să luăm numai 0 puncte! Eu am tot țipat și am strigat: nu mai trimiteți copii nepregătiți, necopți!

O să văd și eu ce țări mai permit străini, că eu am piesa bună și o să mă înscriu în altă țară dacă nu am de ales”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru Click!

TVR a cheltuit  400.000 de euro pentru eșecul lui Theodor Andrei 

În 2023, România a suferit cel mai usturător eșec din istoria participărilor la Eurovision de până acum. 

România nu ajuns să se califice nici măcar în finala Eurovision, țara noastră fiind reprezentată, la Liverpool (în Marea Britanie), de către actorul şi cântăreţul Theodor Andrei ( în vârsta de doar 19 ani), cu piesa „D.G.T. (Off And On)”, compusă chiar de el.

În semifinala concursului, România s-a clasat pe locul 36, cu 0 puncte, pecetluind astfel cel mai slab rezultat din istoria participării țării noastre la concursul muzical european. 

Pentru participarea la Eurovision 2023, TVR a cheltuit aproape 400.000 de euro. 

La întoarcerea în țară a delegației de la Eurovision, a izbucnit scandalul, Theodor Andrei fiind acuzat că a inclus un moment al iubitei sale în cadrul showului prezentat pe scenă. 

Au fost voci care au susținut atunci că apariția tinerei pe scenă a fost doar un pretext pentru ca aceasta să meargă și ea la Liverpool. 

Eurovision 2024 va avea loc la Malmö Arena, în Suedia. Concursul va avea două semifinale (programate în datele 7 şi 9 mai) şi o finală (ce va avea loc la 11 mai 2024).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
image
actualitate.net
image
actualitate.net