Povestea ireală a lui Chef Orlando Zaharia despre vasul de croazieră pe care a lucrat: „Fusese morgă și a fost transformat în hotel”

Chef Orlando Zaharia, unul dintre jurații emisiunii culinare Chefi la cuțite, nu are doar o carieră impresionantă, ci și o poveste de viață. Nu a fost deloc ușor să ajungă omul care este azi și nu s-a sfiit să vorbească despre trecutul său.

Chef Orlando Zaharia / foto: Antena 1
Chef Orlando Zaharia / foto: Antena 1

Puțini sunt cei care știu că înainte de a ajunge un bucătar renumit, Orlando Zaharia a lucrat înainte pe un vas de croazieră. Au existat mai multe momente dificile în anii tinereții sale, iar faptul că nu cunoștea limba engleză l-a dezavantajat. 

Începuturile gastronomice ale lui Orlando Zaharia 

Participarea la Chefi la cuțite i-a adus un mare val de popularitate lui Orlando Zaharia. A avut un început de carieră plin de provocări, iar una dintre ele a întâmpinat-o din cauza faptului că nu cunoștea limba engleză. 

„Este mai teribilă (n. red. decât armata)! La mine este și o poveste din asta tragico-comică… cum am plecat eu pe vasul de croazieră. Nu știam engleză deloc. Mă învățaseră câțiva prieteni, câteva cuvinte. Pe scurt, la interviu mă întreabă: Where do you like to work? Hot kitchen or cold kitchen? Eu lucrasem la bucătăria caldă și am zis: cold, ăla.

Și am ajuns acolo, ne-a prezentat, ne-a făcut un tur al vaporului, ne-au împărțit în grupe. A doua zi dimineața ne-am întâlnit pe deck, am făcut apelul. Exact ca la armată. Apoi urcăm într-un lift și coborâm și coborâm și coborâm. Două etaje sub nivelul apei, acolo era bucătăria rece, unde se curățau toate legumele, toți peștii, toată carnea, toate lucrurile. Și eu am stat acolo patru luni de zile, cu apă. Pentru că la acel nivel apa este o chestie normală. Și cu tot felul de instructaje și exerciții. Ce faci în caz de…”, a povestit Orlando Zaharia, în cadrul unui podcast. 

„A fost o viață frumoasă pe vapor”

Orlando Zaharia mai spune că vasul pe care a lucrat avea o istorie deosebită. Nava fusese folosită inițial drept morgă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urmând ca mai apoi să devină hotel plutitor. 

„Deci eu am făcut încă o dată armată pentru că într-adevăr primul vapor pe care am fost era un vapor din Al Doilea Război Mondial, care fusese morgă și a fost transformat în hotel, hotel plutitor. Era foarte frumos, dar destul de vechi și atunci eram foarte bine pregătiți.

A fost o viață frumoasă pe vapor. Pentru că am întâlnit culturi noi, oameni noi, peisaje noi, mâncăruri noi, ingrediente noi. Și a fost și o viață grea pentru că a trebuit să trec prin toate etapele de început”, a mai povestit bucătarul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Cum se menține în formă Carmen Șerban! Ce spune artista despre mâncarea lui Chef Scărlătescu
marinela chelaru colaj captura video jpg
image png
image png
tania popa instagram jpg
banner Andreea Bostanica
banner Banner alin simoiu de la insula iubirii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net