Principesa Margareta și Principele Radu Duda au jubilat, la Londra

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul seriei de spectacole prilejuite de Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, care marchează cele șapte decenii de domnie în Regatul Unit, Parada militară, a avut oaspeți de seamă și din România.

Astfel, urmașa Familiei Regale a României, fiica Regelui Mihai I, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, și soțul acesteia Principele Radu Duda au fost prezenți joi, 2 iunie, la Londra, unde au jubilat alături de personalități de viță nobilă, în cinstea suveranei din Marea Britanie.

După Parada militară s-au întâlnit cu Charles și Camilla

În după-amiaza zilei de 2 iunie, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit, la Clarence House, cu ASR Principele de Wales și cu ASR Ducesa de Cornwall. Întâlnirea a avut un caracter privat”, s-a rezumat Principesa Margareta să descrie întâlnirea privată avută, la Londra, cu Charles și Camilla.

De altfel, Principesa Margareta se înrudește cu membrii Casei Regale din Marea Britanie, Elisabeta a II-a și Mihai I al României fiind veri. Custodele Coroanei a cunoscut-o pentru prima dată pe Regina Elisabeta a II-a în vara anului 1952, Margareta având atunci trei ani.

Citește și: Alertă la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a. Au „ochit” parada militară

Cele două au interacționat, în perioada exilului regelui Mihai I, la castelul Balmoral, din Scoția. Apoi, obișnuia să își petreacă vacanțele de vară în compania Prințului Charles și a surorii acestuia, Prințesa Ana.

De aceea, Margareta a rămas în anturajul lui Charles, cei doi fiind atât de apropiați, încât presa europeană a numit-o pe Margareta, prin anii 70, drept pretendentă a lui Charles.

Idilă între Charles și Margareta, în tinerețe

În binecunoscuta tradiție a Caselor Regale europene, urmașii obișnuiau să se căsătorească între ei, chiar dacă existau anumite legături de rudenie, pentru a asigura o succesiune „curată” la fiecare tron.

Așadar, dacă relația dintre cei doi s-ar fi concretizat, aveam mari șanse să o vedem pe Margareta în balconul Palatului Buckingham, la Parada militară desfășurată joi, 2 iunie.

La vremea respectivă s-a speculat faptul că Margareta nu a fost acceptată, pentru că tatăl acesteia, Mihai I al României abdicase. Totuși, acest detaliu și capitol din viețile celor doi veri îndepărtați nu i-a ținut departe unul față de celălalt.

Citește și: Kate Middleton, omagiu pentru Prințesa Diana, la Jubileul de Platină

Atunci când ajunge în România, Prințul Charles se întâlnește de fiecară dată cu Principesa și cu soțul acesteia, Radu Duda. Așa s-a întâmplat și la finalul lunii mai, de anul acesta, când Charles a revenit în România, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei.

Principesa Margareta și Radu Duda l-au primit pe Prințul Charles la Palatul Elisabeta, din București, unde cei trei au discutat și au degustat preparate tradiționale românești.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
image
actualitate.net
image
actualitate.net