Războiul „eclerului la tavă” s-a încheiat. Reacția Jamilei după ce a pierdut în instanţă: „Mă văd nevoită astăzi să ...”

Cearta cu scântei și cu vizite la tribunal între două dintre cele mai de succes bloggerițe din domeniul culinar de la noi, Geanina Staicu-Avram (Jamila) şi Laura Laurenţiu, a fost soluționată definitiv, după aproape patru ani de luptă în instanță. Judecătorii au decis că Jamila a furat reţeta și trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată. Reacția celebrei bucătărese după ce duelul „eclerului la tavă” s-a încheiat.

Scandalul dintre Jamila și Laura Laurențiu s-a încheiat / foto: arhiva Click!
Scandalul dintre Jamila și Laura Laurențiu s-a încheiat / foto: arhiva Click!

Războiul „eclerului la tavă” s-a încheiat. Jamila a pierdut procesul pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu, în final judecătorii au decis că a furat reţeta şi a publicat-o pe reţelele sociale la trei ani distanţă, și trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată de 10 mii de lei.

Jamila: „Nu există drept de autor pentru rețete”

După ce a pierdut în instanţă, Jamila a publicat un videoclip în care explică de ce nu crede că a furat rețeta și oferă detalii despre conflictul pe care l-a avut cu colega ei de breaslă.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta. Este un moment foarte greu pentru mine. Încerc din răsputeri să nu plâng. Am primit un val enorm de ură pentru un lucru pe care nu eu l-am început. Mă văd nevoită astăzi să vorbesc despre un subiect care îmi face un rău enorm. Îmi pare rău că mă vedeți în situația asta. Au fost cinci ani în care nu am putut să vorbesc despre acest subiect pentru că încă se judeca acest proces pentru care mă blamează toată lumea. A fost o situație care mi-a adus mult stres și care m-a făcut să mă gândesc foarte bine la ceea ce se întâmplă în jurul meu (...)

Am primit multe mesaje despre furtul de rețete și mi se spune că fur rețete. Nu există drept de autor pentru rețete. Pe rețete nu poți pretinde că ai drept de autor și nici brevet de invenție. Mi se pare periculos să aducem aceste acuze pentru că în 2024 nu inventează nimeni rețete”, le-a mărturisit Jamila fanilor.

Scandalul dintre Jamila și Laura Laurențiu

Litigiul a fost inițiat exclusiv de Jamila. Aceasta a acuzat că, în mai 2019, după publicarea pe canalul său YouTube a unui videoclip în care își dezvăluie versiunea de ecler de tavă, adversara sa a făcut o plângere abuzivă, susținând că acesta încalcă drepturile sale de autor.

Astfel că, bucătăreasa a mers în instanță, unde a afirmat că imaginea și onoarea ei în fața fanilor și partenerilor au avut de suferit, cerând despăgubiri de peste 5.000 de euro. Din păcate, a pierdut procesul la Tribunal, Curtea de Apel și, în cele din urmă, la Instanța Supremă, dreptatea a fost de partea Laurei Laurențiu, care a avut întâietate în publicarea rețetei. Jamila e obligată să plătească acum 10.000 de lei despăgubiri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net