Răzvan Popescu, de la Radio ZU, a revenit pe banii lui, în România, după coșmarul trăit pe aeroportul din Iordania, din cauza TAROM: „Le-am trimis bonurile ca să-mi deconteze!”. Ce pagubă are?

#Exclusiv Click!

Răzvan Popescu a revenit, cu chiu cu vai, în România, pe banii lui, după ce, duminică seară, 8 iulie 2024, a rămas blocat pe aeroportul din Iordania, din cauza anulării cursei TAROM. În exclusivitate pentru Click!, vestitul realizator de emisiuni, de la Radio ZU, ne-a dezvăluit câți bani a scos din buzunar, ca să ajungă acasă. Are și un mesaj usturător pentru reprezentanții companiei aeriene, pe care o acuză de un total dezinteres față de călători, în situațiile de criză.

Răzvan Popescu: „Tocmai am făcut noaptea albă, mulțumită TAROM”

Răzvan Popescu, celebrul realizator de emisiuni, de la Radio ZU, povestea, duminică seară, pe Facebook, despre situația de coșmar în care se afla, pe aeroportul din Iordania, din cauza suspendării cursei TAROM:

„Tocmai ce am făcut o noapte albă, mulțumită TAROM. Compania, de care în urmă cu niște ani eram chiar mândri, pentru că piloți, pentru că servicii, pentru că români... Între timp, s-a ales praful și am ajuns să avem o companie națională, prăfuită, care își bate joc și de puținii pasageri pe care îi mai are, printre care spre ghinionul meu mă aflu și eu.

Pe scurt, fără niciun motiv, TAROM a anulat în noaptea de duminică spre luni trei zboruri spre Amman, Beirut și Cairo. Au făcut-o fără nicio notificare, am aflat la aeroport că nu mai avem cu ce să ne întoarcem acasă. Cei de pe aeroportul din Amman ne-au spus că motivul ar fi lipsa echipajului, nimic însă confirmat de TAROM pentru că ei nu au niciun reprezentant aici. 

Și, uite cum, în toiul nopții, am rămas fiii ploii, fără a primi niciun fel de asistență. Haios e că următorul zbor TAROM ar trebui să fie miercuri, iar până miercuri scapă cine poate. În astfel de situații, obligația companiei aeriene este să asigure cazare și masă pentru pasagerii afectați, în cazul nostru au fost doar promisiuni și amânări. Ce fac acum?”.

Câți bani a scos din buzunar, ca să revină în România?

Pentru a nu aștepta trei zile, până la cursa de miercuri, următoarea anunțată de TAROM, din Iordania spre România, Răzvan Popescu și-a cumpărat alte bilet spre țară, cu escală la Viena. El ne-a dezvăluit câți bani a plătit pe biletele de avion, pentru el și soția lui, dar și pe cazare și pe masă:

„Cu tot cu cele două bilete, dar și cu 200 de euro cazare și masă, am plătit 550 de euro. Am făcut deja cerere, ca să-mi deconteze TAROM, să-mi recuperez banii, pe trei adrese de e-mail, dar și telefonic. 

Prima oară, când am sunat la call center, după ce am așteptat 50 de minute să-mi răspundă cineva, operatorul de la call center mi-a închis telefonul, pentru că mi-am permis să le cer socoteală pentru situația pe care au creat-o. A doua zi, când am sunat din nou, mi-a răspuns un tip super ok, care a fost foarte empatic și comunicativ”.

Ce trebuie să facă, de fapt, pasagerii pentru a-și recupera banii?

TAROM va despăgubi însă toți pasagerii care au achiziționat bilete direct de la companie și care depun cerere de rambursare a compensațiilor, conform legii.

Pentru a rezolva situația, ANPC recomandă pasagerilor să păstreze și să pună la dispoziție bonurile/facturile pentru cazare, transport și obiecte de necesitate minimă, achiziționate în perioada în care zborul a fost anulat și până la rerutare. 

Cei care au achiziționat bilete direct de la TAROM trebuie să trimită companiei un e-mail cu biletul de avion, bonurile/facturile pentru cheltuieli suplimentare și numărul contului bancar pentru plata compensației.

Pasagerii care au cumpărat bilete prin alte companii trebuie să contacteze aceste companii prin e-mail. Dacă nu primesc o soluție, pot depune o reclamație pe site-ul ANPC (www.anpc.ro) pentru companiile din România sau pe site-ul Centrului European al Consumatorilor (www.eccromania.ro) pentru firmele din Uniunea Europeană.

Mesajul lui Răzvan Popescu pentru reprezentanții TAROM: „Au lăsat oamenii de izbeliște!”

Răzvan Popescu are un mesaj dur pentru reprezentanții TAROM, care i-au transformat vacanța înt-un coșmar:

„Nu m-a deranjat atât de tare anularea zborului, cât nepăsarea în rezolvarea problemei. Au lăsat oamenii de izbeliște, fără nicio asistență, și nici în cele mai civilizate țări. Iordania e cea mai ok. Dar gândește-te, în Egipt și Liban!”.

Răzvan Popescu mai susține că nu va renunța definitiv la călătoriile cu TAROM:

„Din păcate, da, voi mai călători cu TAROM, pentru că sunt unele destinații unde nu ai alternative. Dar o vreme îi voi evita, pe cât posibil. Vreau să cred că dezastrul actual e doar temporar și că în scurt timp TAROM va deveni great again”. 

 A fost haos pe aeroporturi! Explicația companiei aeriene TAROM

Haosul s-a instalat zilele trecute și pe Aeroportul Otopeni, multe curse spre alte colțuri ale lumii fiind anulate. În comunicatul oficial, TAROM a explicat că anulările zborurilor către Cairo, Amman și Beirut, din 8 iulie 2024, au fost cauzate de indisponibilitatea temporară a membrilor echipajului de zbor.

Se pare că protestul a fost generat de o acțiune spontană a piloților, care au anunțat că nu pot ajunge la lucru din motive de sănătate.

De fapt, piloții solicită o majorare salarială de 30% și reevaluarea contractului colectiv, valabil din 1 august, acesta urmând să expire în octombrie. Sursele, citate de Antena 3 CNN, indică faptul că salariile piloților TAROM sunt semnificativ mai mici, comparativ cu cele de la alte companii precum WizzAir.

Un pilot comandant TAROM câștigă aproximativ 5.000 de euro, în timp ce unul de la WizzAir câștigă nu mai puțin de 10.000 de euro, inclusiv beneficiile

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor: „Am cerut conducerii TAROM să adopte rapid măsuri în contextul actual!”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a solicitat măsuri urgente din partea TAROM: 

„Echipa de management, selectată conform prevederilor Ordonanței privind guvernanța corporativă, are toate instrumentele necesare pentru a lua deciziile administrative esențiale pentru prevenirea unor astfel de situații și pentru a evita repetarea lor!

Prin urmare, echipa de management trebuie să prezinte rapid un plan eficient de restructurare, menit să asigure capacitatea operațională a companiei TAROM. Prioritatea trebuie să fie asigurarea personalului navigant, nu menținerea în structură a celor care nu contribuie la buna funcționare a TAROM! Aștept o comunicare publică detaliată și aplicată din partea Directorului General al TAROM, prin care să fie anunțate soluțiile identificate!", a declarat Sorin Grindeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net