Vasile Șeicaru îl desființează pe fiul lui Păunescu: «Cine e ăsta să mă facă pe mine hoț? E o situație penibilă»

Ultima actualizare:

După ce Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, l-a acuzat pe Vasile Şeicaru că și-ar fi însușit o piesă a tatălui său, acesta din urmă a reacționat. Piesa din cauza căreia se ceartă în prezent cei doi este „Iancu la Ţebea", melodia simbol a Cenaclului Flacăra.

Vasile Șeicaru a reacționat după ce a fost acuzat de fiul lui Păunescu Foto: Arhivă
Vasile Șeicaru a reacționat după ce a fost acuzat de fiul lui Păunescu Foto: Arhivă

Vasile Șeicaru a declarat că el este compozitorul piesei, care a scris linia melodică, explicând că Adrian Păunescu este cunoscut ca fiind poet și scriitor, nu compozitor. Șeicaru a susținut, de asemenea, că a declarat această piesă muzicală la Uninunea Compozitorilor.

Andrei Păunescu, de cealaltă parte, îl contrazice pe artist, susținând că Adrian Păunescu scria și muzică. Vasile Șeicaru a negat în continuare aceste acuzații și a explicat că va avea de suferit din cauza lor. 

Reacția lui Vasile Șeicaru, în urma acuzațiilor de „furt”

Eu sunt compozitorul piesei, nu vă mai luați după el. Să mă dea în judecată. Eu sunt autorul muzicii. Eu sunt compozitorul piesei, Adrian Păunescu nu este cunoscut drept compozitor de muzică, ci ca scriitor și poet. Eu am declarat această piesă la Uninunea Compozitorilor și toti compozitorii din Romania știu lucrul acesta.

El scrie pe Facebook ca mai sunt vreo 10 piese și de-ale lui Hrușcă, Socaciu sau Ducu Bertzi.. Sunt mari minciuni și vrea doar scandal. Cred că-și dorește foarte multă publicitate acest om. Păcat, sincer. Eu nu sunt omul care să vrea ceartă, scandal și mizerii de acest gen. El mă acuză de furt..Urât! Dar nu doar pe mine, ci pe mai multi artiști. Avem o vârstă, e frumos așa ceva?!”, a declarat pentru Click! Vasile Șeicaru. 

„Cine e ăsta să mă facă pe mine hoț? Nu vă bateți joc! E o situație penibilă! Mă face ăsta pe mine hoț de cântece? Ăsta e cântecul meu, ca și copilul meu. Vine ăsta cu taieturi din ziare, se putea scrie orice atunci!

E cântecul meu, cum să fie al lui lui Păunescu! Ce, Păunescu compunea? El o recită, nu o cântă! Cum se poate așa ceva! În 84 Păunescu a scris ceva oribil despre mine. Mă scuipa lumea pe stradă din cauza lui, a scris că am părăsit tineretul revoluționar!

Trăim alte vremuri acum, am ajuns într-o democrație. Cum să spui că un poet e autor de cântece? Eu am declarat piesa asta la Uniune! Nu-mi place scadalul, eu sunt om liniștit! Eu nu sunt hoț!”, ne-a mai spus, în eclusivitate, Vasile Șeicaru. 

Cine are dreptate?

Se pare însă, că în videoclipul piesei, publicat anterior, în descrierea melodiei apar următoarele: Muzică și versuri-Adrian Păunescu. Vasile Șeicaru este menționat doar pe post de interpret al melodiei.

Acest lucru îl susține și fiul lui Adrian Păunescu, care a scris pe pagina personală de Facebook că tatăl lui a compus integral (muzică și versuri) melodia care a devenit ulterior imnul Cenacului Flacăra. Acest lucru este redat în mai multe filmulețe de pe platforma YouTube, unde este publicată melodia, în interpretarea lui Andrei Păunescu de această dată.

Cine este Vasile Șeicaru

Vasile Șeicaru și-a început cariera muzicală în formația Cristal, ca solist vocal, în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacăra, fiind recrutat de însuși Adrian Păunescu, regretatul poet și scriitor.

De-a lungul timpului, acesta a obținut mai multe premii la concursurile și festivalurile de folk la care a participat, axându-se în special pe acest gen muzical. Șeicaru a mai colaborat de-a lungul carierei sal cu Ștefan Hrușcă, dar și cu regretatul Victor Socaciu, împreună cu care a concertat atât în țară, cât și în străinătate. 

Adrian Păunescu, care este cunoscut, printre altele, și ca organizatorul Cenaclului Flacăra, a murit la data de 5 noiembrie 2010, la Spitalul Clinic de Urgență București, după ce ar fi suferit de o boală grea a ficatului. Acesta fusese internat în spital cu probleme renale, hepatice și cardiace.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net