Recunoști actorul din imagine? Ultimele sale cuvinte au fost: „Da, mi-e frică”. Cu ce mare regret în suflet a murit

A fost unul dintre cei mai buni și mai iubiți actori din România, dar parcursul său în această viață s-a încheiat la vârsta de 67 de ani, în Viena. A avut un regret care l-a bântuit până în ultima clipă a vieții sale. 

Ștefan Iordache / foto: Social media
Ștefan Iordache / foto: Social media

Povestea dureroasă de astăzi amintește de Ștefan Iordache, actorul care s-a stins din viață în urmă cu aproape 16 ani. Mărturisirile sale rămân vii și acum și ne spun că a murit cu un mare regret: acela că nu a avut copii. 

Ștefan Iordache: „Regretul că nu am copii”

Cu ceva timp înainte de a se stinge din viață, Ștefan Iordache mărturisea că cea mai mare dorință a lui era aceea de a ști când urma să moară. A purtat cu el regretul că a pus arta pe primul loc, acesta fiind motivul regretului că nu a avut un copil. 

„Sunt creştin-ortodox, vă rog frumos, aprindeţi-mi o lumânare! Mulţi oameni îşi doresc să moară în somn. Dar eu aş vrea să ştiu când mor, chiar dacă m-aş chinui. Poate mai există o şansă. Vreau să lupt cu moartea. Vreau să o văd, să o simt. Am să plec, totuşi, cu regretul că nu am copii. Eu am considerat că înainte de toate e arta mea.

Acum, îmi dau seama că aş fi avut timp şi pentru artă, şi pentru copil. Dar e prea târziu. Probabil că, atunci când voi fi pământ, voi simţi şi mai bine mângâierea apei şi mângâierea Soarelui.. să fiu înmormântat într-un loc înalt ca să-mi văd căsuța, sub un plop care să tină umbră vara și, toamna, să-și lase frunzele pe mormânt. Să nu-mi măturați frunzele...", spunea Iordache.

Iubirea imposibilă a actorului 

În tinerețea sa, Ștefan Iordache mărturisea faptul că fusese îndrăgostit de actrița Irina Petrescu. Relația lor nu a funcționat din cauza părinților ei, care nu-l acceptau pe regretatul actor. 

„Am iubit-o şi eu, atunci, pentru iubirea ei. Dar, ca într-o telenovelă caraghioasă, părinţii ei nu m-au vrut. Cu tatăl ei am avut câteva discuţii. Mi-a spus în faţă: «Cum îţi imaginezi că eu, un doctor, o să-mi las fiica să se mărite cu un copil de croitor, cu un derbedeu?» Dădusem probe pentru filmul «Duminică la ora şase». Aveam parteneră pe Irina. După câteva zile m-a sunat asistentul regizorului să-mi spună că nu voi mai fi distribuit. Părinţii Irinei nu erau de acord”, mai spunea actorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
banner Săndel Bălan
Pepe și Yasmine se potrivesc de minune iar artistul este mereu cu zâmbetul pe buze în preajma tinerei soții
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
Banner Kamara
Megan  Barton Hanson profimedia jpg
banner Radu Leca
Banner fiica Maxer
image
actualitate.net
image
actualitate.net