S-a întors de peste mări şi ţări ca să-l facă pe Ghiţă jumări

Ultima actualizare:

    Nea Raţă supraveghează  operaţiunea de  pârjolire a porcului
Nea Raţă supraveghează operaţiunea de pârjolire a porcului

Toată primăvara lui 2015, nea Raţă (49 de ani) şi-a petrecut-o la fermă, printre vedetele pe care PRO TV le-a pus la grea încercare cu emisiunea “Ferma Vedetelor”. După ce şi-a făcut de cap prin lume, prin locuri exotice, bărbatul s-a întors printre porcii lui de la fermă.

Nea Raţă, pe numele său Florin Raţă, a devenit vedetă anul acesta, după ce a fost cooptat în echipa emisiunii “Ferma Vedetelor”, difuzată la PRO.Rolul de zbir i-a venit mănuşă, iar efortul i-a fost răsplătit pe măsură, el primind o sumă cu multe zerouri, în euro. Acum, celebrul fermier se mândreşte cu un Mercedes E 350, nou-nouţ, al cărui preţ ajunge şi la 80.000 de euro, dar şi cu vacanţe peste hotare.

Însă, după atâtea plimbări, bărbatul s-a dat jos din merţanul lui şi s-a apucat de… “porcării”. Nea Raţă nu s-a dat în lături de la munca de jos şi a contribuit cu mult curaj la sacrificarea porcului din ograda sa, în ziua de Ignat. Iar pe contul său de pe Facebook imaginile din vacanţele sale exotice au fost detronate de cele cu lighioana pârlită ca la carte, semn că fermierul nu a uitat de tradiţie.

Reţete de la mari chefi

Un preparat care îi va încânta pe oaspeţii voştri, spune chef Florin Dumitrescu, este muşchiuleţul de porc cu merişoare.Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc, 250 g merişoare deshidratate, 100 g unt, 50 ml vin alb, 150 g ceapă albă, 50 g pesmet, 5 g cimbru proaspăt, 100 ml suc de merişoare, 30 g muştar, 20 ml ulei de măsline

Mod de preparare: Amestecaţi pesmetul cu uleiul de măsline, frunzele de cimbru proaspăt, ceapa albă tocată mărunt şi 50 g merişoare mărunţite. Totul se amestecă bine şi se sărează. Muşchiuleţul se unge cu muştar şi se tăvăleşte în pesmetul aromat. Se pune în tavă şi se bagă la cuptor 30 de minute la 180₀C. Dacă nu este gătit complet, se taie medalioane şi se mai prăjeşte în tigaie. Într-o altă tigaie, se pun untul, merişoarele rămase şi vinul alb. După ce vinul îşi evaporă alcoolul, puneţi şi sucul de merişoare şi lăsaţi să fiarbă până scade şi are consistenţa de sos. Pentru îndulcire, folosiţi o linguriţă de dulceaţă de fructe de pădure.


    Muşchiuleţ de porc cu merişoare
Muşchiuleţ de porc cu merişoare

Chef Cătălin Scărlătescu face cârnaţi după o reţetă de la bunica lui. De altfel, juratul de la emisiunea “Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor” a lansat propria gamă de produse din carne care îi poartă semnătura – “Mici, sarmale şi cârnaţi by Cătălian Scărlătescu”, gamă inspirată din tradiţiile româneşti. Pentru prepararea cârnaţilor, Scărlătescu spune că, înainte de a fi carnea tocată, secretul este să se lase la frigider peste noapte, într-o tavă, cu sare, piper, usturoi, ardei iute şi verdeaţă. Pentru cârnaţi, se foloseşte carnea de pe pulpă şi de pe burtă. Carnea “odihnită la frigider” se dă prin maşina de tocat, apoi se trage în membrană. Pot fi prăjiţi imediat, sau puşi la păstrat, pentru mai târziu. “Dacă vreţi, un sfert din carne tocaţi-o la satâr şi lăsaţi-o aşa, mai măricică, în cârnaţi”, spune chef Scărlătescu. În loc de apă, el mai pune în cârnaţi şi puţină supă preparată din oase de porc cu legume.

Dorian Popa a ajuns din Junglă în bătătură

Dorian şi-a făcut  selfie cu porcul
Dorian şi-a făcut selfie cu porcul

Ignatul i-a adus din nou împreună. Dorian Popa şi Elena Merişoreanu, ambii foşti concurenţi la “Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV), şi-au petrecut weekendul împreună, la pomana porcului. Cei doi cântăreţi, împreună cu o gaşcă de prieteni, au asistat la ritualul de tăiere a porcului, apoi şi-au făcut un selfie cu jivina sacrificată. După ce a înfulecat preparatele pregătite din carnea porcului, Dorian va trage mai mult de fiare, pentru ca nu cumva pătrăţelele-i celebre de pe abdomen să fie “înghiţite” de mâncarea grasă consumată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene si Albert de Monaco Facebook2 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
BeFunky collage (50) jpg
biris webp
BeFunky collage (49) jpg
banner prigoana bahmu copii png
front 1 jpg
cub anda calin png
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net